Μην χασετε

Ιδού γιατί δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα

Οι ειδικοί προειδοποιούν!

Advertisements

To “σαπούνισε, ξέπλυνε, επανάλαβε” είναι η μέθοδος που όλες ακολουθούμε για καθαρά και λαμπερά μαλλιά. Ενώ η τεχνική είναι αναμφίβολα αποτελεσματική, αυτό που κάνουμε στη συνέχεια είναι αυτό που φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τα μαλλιά μας.

Οι περισσότερες από εμάς, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε μια πετσέτα για να απομακρύνουμε την υπερβολική υγρασία μόλις βγούμε από το ντους. Αυτή η συνήθεια όμως φαίνεται πως δεν είναι και η καλύτερη, σύμφωνα με την celebrity hairstylist Monae Everett, και για όλα φταίει η υφή και η ξηρότητα μιας πετσέτας από βαμβάκι.

“Ο παραδοσιακός τρόπος στεγνώματος  μαλλιών, δηλαδή με την πετσέτα, είναι χειρότερη συνήθεια που μπορείς να ακολουθείς” ισχυρίζεται η ίδια. Όταν πιέζεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα, τα στριφογυρίζεις μέσα σε αυτή και τα στερεώνεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, αυτά ταλαιπωρούνται. “Αυτό μπορεί να επιδεινώσει την ψαλίδα και να προκαλέσει μικρούς κρατήρες κατά μήκος της τρίχας, αποδυναμώνοντας τα μαλλιά σου”, λέει η Everett. “Παράλληλα, εμφανίζονται σημάδια φθοράς, ξηρότητας και φριζάρισμα. Το φριζάρισμα είναι ένας σημαντικός δείκτης ταλαιπωρημένων και ξηρών μαλλιών που έχουν ανάγκη από έξτρα υγρασία”.

Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου; 
Αντικατέστησε την πετσέτα με ένα βαμβακερό T-shirt ή μια πετσέτα με μικροίνες. Απόφυγε να τυλίγεις τα μαλλιά σου με δύναμη, και αντ’αυτού απομάκρυνε το περιττό νερό με ελαφρές ταμποναριστές κινήσεις και έπειτα τύλιξε το t shirt γύρω από τα μαλλιά σου και όχι αυτά μέσα σε αυτό. Μείνε έτσι για λίγη ώρα και έπειτα στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι σε χλιαρό αέρα, για να μην εξατμίσεις όλη την υγρασία, που είναι απαραίτητη για την τρίχα.

Το πιο σημαντικό, όπως τονίζει η Everett, όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου είναι πάντα ο φυσικός αέρας. “Λούσε τα μαλλιά σου το βράδυ, βάλε μια πετσέτα στο μαξιλάρι και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν μόνα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την άλλη ημέρα θα είναι ανανεωμένα και φρέσκα”.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα