Μην χασετε

Ιδέες διακόσμησης στο στυλ της Προβηγκίας – Βασικά κλειδιά και προτάσεις

Η διακόσμηση είναι πολύ περισσότερο από την τοποθέτηση μιας σειράς αντικειμένων με αισθητικό τρόπο. Με τη διακόσμηση δημιουργούμε περιβάλλοντα και το σπίτι μας γίνεται μια αντανάκλαση του εαυτού μας και του πώς επιθυμούμε να ζήσουμε. Η επιλογή του Προβηγκιανού στυλ θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και ευχάριστο σπίτι, με έναν μοναδικό συνδυασμό ρουστίκ αισθητικής και χαλαρωτικής κομψότητας. Θέλετε να μάθετε τα κλειδιά για μια διακόσμηση από την Προβηγκία;

Advertisements

Η Προβηγκιανή διακόσμηση γεμίζει ένα δωμάτιο με φως. Επιπλέον, συνδυάζεται με στοιχεία από ρουστίκ, ρομαντική και vintage διακόσμηση. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι δύσκολο για εμάς να αντισταθούμε στο να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε γωνιά της Γαλλικής Προβηγκίας.

Στοιχεία προβηγκιακής διακόσμησης

Η επιλογή αυτού του στυλ διακόσμησης μας επιτρέπει να γεμίσουμε το σπίτι με το φως. Η χρήση ελαφρών και απαλών χρωμάτων που την χαρακτηρίζουν καθιστά τη διαύγεια του εξωτερικού χώρου αντανακλασμένη σε κάθε χώρο του σπιτιού, που γίνεται μια ιδιαίτερη όαση ηρεμίας και ειρήνης.

Τα ξύλινα έπιπλα στην διακόσμηση της Προβηγκίας είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο ενός δωματίου διακοσμημένου σε αυτό το ύφος. Επιλέξτε ξύλο με φθαρμένο φινίρισμα και αντίκες και χειροποίητα κομμάτια, τα οποία είναι μοναδικά και επιτρέπουν επίσης να δίνουν μοναδική προσωπικότητα σε κάθε χώρο. Μην διστάσετε να ανακτήσετε κομμάτια από τη σοφίτα των παππούδων σας για το σπίτι σας.

Με το ξύλο συνδυάζουν τέλεια τα κομμάτια από σφυρήλατο σίδερο. Εάν διακοσμείτε το δωμάτιό σας, επιλέξτε ένα σφυρήλατο κεφαλάρι για το κρεβάτι. Αυτό θα είναι το κέντρο της προσοχής της διαμονής και θα αποτελέσει μια τέλεια ομάδα με τα υπόλοιπα έπιπλα. Μην ξεχνάτε τους λαμπτήρες και άλλα στοιχεία του γαλλικού τύπου που μπορείτε να πάρετε. Θα αποτελέσουν την τέλεια πινελιά για να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα vintage τόσο χαρακτηριστική της προβηγκιακής διακόσμησης.

Floral μοτίβα

Πιο σημαντικά στοιχεία για την εφαρμογή του στυλ της Προβηγκίας στο σπίτι σας; Χωρίς αμφιβολία, δεν μπορείτε να ξεχάσετε τα λουλούδια. Μπορούμε να πούμε ότι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτού του είδους διακόσμησης.

Ανοίξτε το σπίτι σας σε όλα τα είδη λουλουδιών, είτε μπουκέτα άγρια είτε κομμένα λουλούδια. Και, φυσικά, και οι διακοσμήσεις με λουλούδια σε τραπεζομάντιλα, σερβίτσια, κουρτίνες … Η Προβηγκία είναι συνώνυμη με τη φύση και την ύπαιθρο!

Advertisements

Η κουζίνα
Είτε είστε σεφ ή όχι, αν επιλέξετε να ακολουθήσετε το στιλ της Προβηγκίας στο ντεκόρ σας, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα. Αυτή η παραμονή είναι και πάλι ο άξονας της ζωής του σπιτιού, ακολουθώντας την παράδοση που συνοδεύει τα σπίτια της Προβηγκίας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το στυλ έχει την προέλευσή του στα παλιά εξοχικά σπίτια με ξύλινα δοκάρια που ήταν οι πρωταγωνιστές της ζωής στη χώρα της Προβηγκίας. Η προβηγκιακή διακόσμηση πρέπει να διαπεράσει ολόκληρο το σπίτι σας, και αυτό περιλαμβάνει την παροχή στην κουζίνα αυτής της ρομαντικής και νοσταλγικής απόχρωσης που το καθιστά ακαταμάχητο και ένα πραγματικά φιλόξενο μέρος όπου όλοι θέλουμε να περάσουμε ώρες με την οικογένεια και τους φίλους.

Χρώματα και ρομαντισμός
Μια πατίνα ρομαντισμού δεν μπορεί να χάσει σε κάθε ένα από τα δωμάτια διακοσμημένα με στιλ της Προβηγκίας. Αυτή η γλυκιά και ρομαντική διακόσμηση περιλαμβάνει, όπως είπαμε, τα λουλούδια σε κάθε γωνιά, αλλά και τα ροζ τραπεζομάντιλα, τα γυαλικά και την ταπετσαρία με φυσικά ή φυτικά μοτίβα, τα οποία γίνονται ένα πραγματικό κλασικό στυλ. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να επισκεφτείτε καταστήματα με αντίκες και αγορές όπου πωλούνται έπιπλα αντίκες και άλλες λεπτομέρειες οικιακής και διακοσμητικής διακόσμησης. Μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε αυτό το είδος διακόσμησης για το σπίτι σας.

Ομοίως, πρέπει να λάβετε υπόψη την ποικιλία των χρωμάτων που θα επιλέξετε να δώσετε ζωή στο στυλ της προβηγκιακής διακόσμησης του σπιτιού σας.

Στην πραγματικότητα, οι επιλεγμένες αποχρώσεις θα είναι εκείνες που δίνουν αληθινή προσωπικότητα στη διακόσμηση ενός δωματίου, δύο από τους τυπικούς τόνους που δεν μπορούν να λείψουν στα έπιπλα και τα αξεσουάρ που επιλέγετε είναι γκρι και πράσινο, φυσικά, πάντα στους πιο παλαιούς τόνους. Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αυτούς στους τοίχους, τα παράθυρα και τα έπιπλα, συνδυάζοντάς τα πάντα με φυτικές εκτυπώσεις για να δώσουν ένα θερμότερο τόνο στη συνολική διακόσμηση.

Το στυλ της Προβηγκίας, στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζεται από πολύ απαλές και φωτεινές αποχρώσεις στις οποίες το λευκό είναι επίσης ένας ξεκάθαρος πρωταγωνιστής και συνδυάζεται με ανοικτό μπλε, ανοιχτό ροζ και λεβάντα. Ομοίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παλέτα αποχρώσεων που σχηματίζουν μια πολύ ξεκάθαρη ουδέτερη βάση, όπως παστέλ, πολύ ελαφριές κίτρινες, ροζ και πράσινες αποχρώσεις.

Η σημασία του εξωτερικού χώρου
Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να ζήτε σε ένα απομονωμένο σπίτι, μπορείτε επίσης να δώσετε ένα άγγιγμα του στυλ της Προβηγκίας  στο εξωτερικό. Η φύση δεν μπορεί ποτέ να λείπει στην πρόσοψη, με τη μορφή πράσινων αμπέλων και λουλουδιών.
Οι τοίχοι με τις κλιματαριές που καλύπτουν επίσης τα πλέγματα και τα φυτά λεβάντας στην είσοδο για την υποδοχή των επισκεπτών είναι μερικοί από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές αυτού του στυλ εξωτερικής διακόσμησης.

Advertisements

Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίσετε την τελευταία λεπτομέρεια της εξωτερικής διακόσμησης. Εάν έχετε μια βεράντα ή έναν κήπο και θέλετε να τα διακοσμήσετε, να έχετε κατά νου τις δυνατότητες των σκουριασμένων επίπλων και ειδικών τεμαχίων. Μην ξεχάσετε να καταφύγετε σε αντίκες από εμπόρους για να πάρετε σιδερένια καρέκλες, λάμπες και άλλα στοιχεία εξωτερικής διακόσμησης.

Σας αρέσει να δημιουργείτε περιβάλλοντα με τη δική σας προσωπικότητα στο σπίτι σας; Είστε λάτρης των λουλουδιών, της φύσης και της χαλάρωσης; Η διακόσμηση της Προβηγκίας και η σαθρή κομψή της έκδοση ταιριάζουν απόλυτα μαζί σας, τον τρόπο ζωής σας και το σπίτι σας.

Απολαύστε το μεγαλείο της στις παρακάτω εικόνες.

Advertisements

Πηγή: texnotropieskaidiakosmisi.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα