Μην χασετε

Θρήνος στα Χανιά για την 11χρονη: «Έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, εξετάζεται το ενδεχόμενο της πτώσης»

Το ενδεχόμενο της πτώσης στον γκρεμό εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας που βρέθηκε νεκρή σε μικρή απόσταση από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά.

 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λυμπινάκης, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο ιατροδικαστής που ήρθε στο σημείο είχε την ίδια άποψη. Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο της πτώσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Advertisements

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν η μικρή Ιωάννα θέλησε να βγει από το σπίτι της στον οικισμό της Παρηγορίας για να πάει βόλτα προς την θάλασσα.
Αφού πήρε την άδεια από τους δικούς της έφυγε από το σπίτι της και πήγε μια βόλτα, κάνεις δεν περίμενε όμως το τι θα επακολουθούσε. Η ώρα περνούσε και η 11χρονη δεν είχε επιστρέψει ακομα στο σπίτι της. Το πρωί της Τετάρτης η μητέρα της που σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να δηλώσει την εξαφάνιση της.

Κάμερα ασφαλείας φέρεται να κατέγραψε την τελευταία βόλτα του μικρού κοριτσιού. Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το flashnews.gr:

 


Advertisements

 

Οι Αρχές αφού ενημερώθηκαν από τους γονείς, άρχισαν την έρευνα στην περιοχή και μιας η 11χρονη είχε φύγει με τα πόδια θεωρήθηκε έυκολος ο εντοπισμός της. Ωστόσο η μικρή βρέθηκε αναίσθητη το μεσημέρι της Τετάρτης στα βράχια από δύο έφηβους που είχαν πάει βόλτα στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Τα δύο νεαρά παιδιά έντρομα κάλεσαν την αστυνομία στο σημείο όπου οι αστυνομικοί την ταυτοποιήσαν.

Το άτυχο παιδί βρέθηκε νεκρό σε βραχώδη ακτή κοντά στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Μάλιστα για τον εντοπισμό του είχαν κινητοποιηθεί διασώστες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού ενώ στο πλαίσιο των ερευνών χρησιμοποιήθηκε και drone. Παράληλλα ενεργοποιήθηκε για τον  εντοπισμό της ακόμα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Μάλιστα το Χαμόγελο αφού εξέφρασε  την θλίψη του επιβεβαιώνοντας την τραγική κατάληξη της 11χρονης παρουσίασε αναλυτικά το χρονικό της εξαφάνισης «με την ευχή να μην υπάρξει άλλο παιδί με αυτό το τραγικό τέλος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Advertisements

Αναλυτικότερα:

«25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της. Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.

26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του AmberAlertHellas.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του AmberAlertHellas.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.

Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.

 

16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του AmberAlert. Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.

16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της».

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα