Μην χασετε

Θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά: 5 tips για να πετύχετε το κατάλληλο αποτέλεσμα

Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί, «μακάρι να ήταν πιο λεία τα μαλλιά μου», ή «μακάρι να ήταν ίσια και να μην φρίζαραν»; Οι περισσότερες από εμάς το κάνουμε καθημερινά, ειδικά όταν πρέπει να τα ισιώσουμε με το σεσουάρ ή το σίδερο πριν φύγουμε για τη δουλειά. Λύση υπάρχει φυσικά, και ακούει στο όνομα κερατίνη, αλλά αυτό σίγουρα το έχετε ήδη ακούσει.

Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης υπόσχεται να αφήσει τα μαλλιά ίσια, λαμπερά και απαλά και απευθύνεται κυρίως σε όσες έχουν σπαστά μαλλιά με τάση να φριζάρουν. Παρόλα αυτά, σίγουρα έχετε ακούσει πως οι ισιωτικές μέθοδοι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά σας, αλλά αυτό δεν ισχύει για την θεραπεία κερατίνης.

Όπως αποκαλύπτει το ίδιο της το όνομα, η κερατίνη είναι μία θεραπεία που βασίζεται στην κερατίνη, μία πρωτεΐνη δηλαδή που υπάρχει ήδη στην τρίχα, (είναι το βασικό δομικό συστατικό της), αλλά και στα νύχια, τα δόντια και το δέρμα μας. Καθώς τα χρόνια περνούν, η κερατίνη φθείρεται, μειώνεται, με τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, άτονα, θολά και να σπάνε εύκολα. Η θεραπεία αυτή ουσιαστικά ξαναγεμίζει με την πρωτεΐνη αυτή τα μαλλιά, επιδιορθώνοντας την ποιότητά τους εκ των έσω.

Advertisements

Τι πρέπει λοιπόν, να γνωρίζετε για τη θεραπεία;

#1. Θα σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αφού δεν θα τα ταλαιπωρείτε καθημερινά με σεσουάρ και πρέσες.

#2.Ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ίσια, μπορείτε να κάνετε κερατίνη, ώστε να τα βοηθήσετε να δείχνουν πιο υγιή.

#3. Τα θεαματικά αποτελέσματα θα κρατήσουν 3-4 μήνες και μετά σταδιακά θα φθίνουν, οπότε καλό είναι να ανανεώνετε το ραντεβού με τον κομμωτή σας ανά εξάμηνο.

#4. Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και γίνεται στο κομμωτήριο από επαγγελματίες.

Advertisements

#5. Για 3 μέρες μετά την διαδικασία, θα πρέπει να μην βρέξετε τα μαλλιά σας, να μην τα πιάσετε κοτσίδα ή να τα «τσακίσετε» με οποιονδήποτε τρόπο.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα