Μην χασετε

Θεραπεία ζεστού λαδιού: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των μαλλιών σου

Τώρα που έχεις διαβάσει τα πάντα για τα προστατευτικά και ενυδατικά οφέλη των λαδιών για τα μαλλιά (θυμήσου το ελαιόλαδο, την καρύδα και το καστορέλαιο), πιθανόν να θες να τα δοκιμάσεις. Δεν ξέρεις όμως πώς να τα βάλεις στο πρόγραμμά σου; Mπορείς να δοκιμάσεις τις θεραπείες μαλλιών με ζεστό λάδι.

Advertisements

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν δοκιμάσεις τη θεραπεία DIY. Ο δερματολόγος Michele Green, δίνει συμβουλές στο Cosmopolitan.

Το ζεστό λάδι μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στην υφή όσο και στη δομή των μαλλιών. Οι τρίχες δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο ανθεκτικές και πιο απαλές, ενώ τα μαλλιά φαίνονται πιο υγιή από ποτέ. Όλοι οι τύποι μαλλιών μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπείες με ζεστό λάδι, αλλά ο Dr. Green λέει ότι είναι ιδιαίτερα εξαιρετικοί για την προστασία και την ενυδάτωση των τουφών που είναι ξηρές και κατεστραμμένες.

Ποιο λάδι είναι καλύτερο για θεραπεία με ζεστό λάδι;

Οι θεραπείες με ζεστό λάδι συνήθως κατασκευάζονται από φυτικά έλαια, όπως αμύγδαλο, ελιά και καρύδα. Το λάδι καρύδας λειτουργεί καλύτερα για την ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών, την ενίσχυση της λάμψης και την αποκατάσταση της απαλότητας, ενώ όσες έχουν λιπαρό τριχωτό μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν λιγότερο λιπαρό λάδι όπως το jojoba ή το αμύγδαλο, τα οποία είναι ελαφριά και απορροφώνται γρήγορα, για να αποφευχθεί ένα λιπαρό υπόλειμμα στα μαλλιά σου και στο κεφάλι.

Αλλά οι θεραπείες με ζεστό λάδι δεν είναι μόνο για τα μαλλιά σου. O Dr. Green λέει ότι εάν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι ξηρό, τα μαλλιά σου πιθανότατα δεν θα είναι υγιή. Εάν πάσχεις από ξηρό τριχωτό της κεφαλής, ο δερματολόγος συνιστά να εφαρμόσεις ένα mineral oil και μαλακτικό χωρίς paraben στα μαλλιά σoυ και να ενυδατώσεις το τριχωτό της κεφαλής σου με φυσικά έλαια, όπως το λάδι argan, το έλαιο τσαγιού ή το δεντρολίβανο.

Μπορεί το ζεστό λάδι να βλάψει τα μαλλιά σου;

Θα πρέπει να προσέξεις πολύ τη θερμοκρασία του λαδιού σου λέει ο Dr. Green, πριν χρησιμοποιήσεις μια θεραπεία με ζεστό λάδι και βεβαιώσου ότι είναι η σωστή για τον τύπο των μαλλιών σου. Επειδή συνήθως το λάδι πρέπει να θερμανθεί, μπορεί να καείς εάν δεν το αφήσεις να κρυώσει αρκετά πριν το εφαρμόσεις στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου. Μόλις αισθανθείς ότι μπορεί να είναι αρκετά χλιαρό για χρήση, ο Dr. Green λέει να δοκιμάσεις πρώτα τη θερμοκρασία εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στον καρπό σου προτού το απλώσεις παντού.

Αλλά επειδή μιλάμε μόνο για τα μαλλιά και για το τριχωτό της κεφαλής σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι αν έχεις κάποιο δερματικό πρόβλημα, όπως ψωρίαση ή έκζεμα, πρέπει να ρωτήσεις πρώτα το γιατρό ή το δερματολόγο σου εάν η θεραπεία με ζεστό λάδι είναι ασφαλής για εσένα για χρήση στο τριχωτό της κεφαλής σου. Παρόλο που οι θεραπείες με ζεστό λάδι χρησιμοποιούν φυτικά συστατικά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλείς για όλους. Εάν δεν είσαι σίγουρη εάν η θεραπεία με ζεστό λάδι είναι ασφαλής για εσένα, δοκίμασε να κάνεις μια δοκιμή βάζοντας ένα patch λίγες ημέρες πριν χρησιμοποιήσεις το προϊόν.

Και αν δεν ξέρεις τι είναι ένα τεστ patch; Απλώς άπλωσε μια μικρή ποσότητα του συστατικού ή του λαδιού σε θερμοκρασία δωματίου στο εσωτερικό του αγκώνα σου και πρόσεξε το σημείο για οποιαδήποτε αντίδραση. Εάν δεν εμφανίσεις εξάνθημα εντός 24 ωρών, τότε είναι ασφαλές για χρήση. Εάν έχεις αντίδραση στο λάδι, δοκίμασε διαφορετικά λάδια μαλλιών έως ότου βρεις αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα.

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα