Μην χασετε

Θέλω να κάνω ασφαλιστικά μέτρα στην πεθερά μου γιατί παρεμβαίνει στην προσωπική μου ζωή

Από

Καλημέρα σας. Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να κάνω ασφαλιστικά μέτρα στη μητέρα του συζύγου μου διότι είναι άκρως παρεμβατική, δηλαδή μιλά εξ ονόματός μου, συζητά προσωπικά μου θέματα με τρίτους, ψάχνει τα προσωπικά μου αντικείμενα και είναι επιθετική απέναντί μου χρησιμοποιώντας λεκτική βία.

 

Το θετικό είναι ότι τα έχει δει και ο σύζυγος ιδίοις όμμασι και δεν είμαι η τρελή ή η κακιά που τα βγάζει από το μυαλό της. Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολλές φορές με το σύζυγο από κοινού να κάνουμε διάλογο μαζί της και να τα λύσουμε αλλά μετά από λίγο διάστημα κάνει ξανά τα ίδια με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαπληκτισμοί μεταξύ εμού και του συζύγου διότι δεν ξέρει τι άλλο να κάνει.

Advertisements

 

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κωνσταντίνα Αθανασίου

Σε περιπτώσεις, που έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες επικοινωνίας με κάποιο πρόσωπο και δεν μπορείτε να αποφύγετε την επαφή μαζί του, ήτοι λχ αυτό το πρόσωπο αρνείται να απομακρυνθεί από την οικία σας, εισέρχεται σ’ αυτήν χωρίς την άδειά σας ή αξιώνει επιτακτικά να εισέλθει  ή σας υβρίζει στο τηλέφωνο, ενδεχομένως να μπορείτε να ασκήσετε ένδικα βοηθήματα για την προσβολή της προσωπικότητάς σας, μεταξύ των οποίων είναι και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.  

 

Advertisements

Ουσιαστική προϋπόθεση για την άσκηση των σχετικών ασφαλιστικών μέτρων, αποτελεί η επίκληση επικείμενου κινδύνου, όσον αφορά στο δικαίωμα στην προσωπικότητά σας. Αίτημά τους σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η  ρύθμιση της κατάστασης, συνήθως και ενδεικτικώς να απαγορευθεί στο πρόσωπο, που απευθύνονται  λχ  η διαπροσωπική επικοινωνία με εσάς, είτε τηλεφωνικώς είτε διά ζώσης, η χρήση ύβρεων, καθώς και  η προσέγγιση σας στην οικία σας. Για κάθε παράβαση των μέτρων ζητείται συχνά  να απειληθεί σε βάρος αυτού, που τη διαπράττει, προσωπική κράτηση και χρηματική ποινή, καθώς και να καταδικαστεί στα δικαστικά έξοδα.

Η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων γίνεται με κατάθεση δικογράφου στη γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και με επίδοση στο πρόσωπό κατά του οποίου απευθύνεται, το οποίο λαμβάνει γνώση του περιεχομένου της αίτησης και καλείται να παραστεί κατά τη συζήτησή της αυτής.

Κωνσταντίνα Αθανασίου
Δικηγόρος
Πατησίων 154, Αθήνα
Τ.Κ 11257
Τηλ: 210 – 8675160
Κινητό: 6944 620176
Fax: 210 – 8676521
Email: konathanasiou00@gmail.com
Web: http://avlawyers.gr/

 

Από

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα