Μην χασετε

Η πεθερά μου ξύρισε το κεφάλι του μωρού μου πίσω από την πλάτη μου

Τελικά, είναι παγκόσμιο φαινόμενο! Οι πεθερές που ανακατεύονται στην ανατροφή των εγγονιών τους είναι πολλές και, αρκετές μάλιστα, δεν γνωρίζουν όρια.

Όσες μαμάδες έχετε παρόμοιες εμπειρίες, θα καταλάβετε σίγουρα την ιστορία που μας έστειλε η παρακάτω μαμά για την απόφαση που πήρε η πεθερά της μαζί με τον σύζυγό της πίσω από την πλάτη της.

«Είμαι ακόμα πολύ ενοχλημένη με αυτό. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Και περισσότερο “τα έχω πάρει” με το σύζυγό μου, που έκανε ό,τι έκανε πίσω από την πλάτη μου.

Το μωρό μου γεννήθηκε πριν λίγους μήνες και, όπως είναι φυσικό, δεν είχε πολλά μαλλάκια. Η πεθερά μου όταν ήρθε τον πρώτο μήνα που ήμασταν στο σπίτι με το μωρό μου – ταλαιπωρημένη από τη γρίπη, να σημειώσω – είπε ότι πρέπει να ξυρίσω το κεφαλάκι της για να δυναμώσουν τα μαλλιά της και να γίνουν πιο πυκνά. Πράγμα και το οποίο αρνήθηκα! Ο σύζυγός μου πρότεινε το ίδιο, αλλά όταν του εξήγησα τους φόβους μου, φάνηκε να κατάλαβε.

Advertisements

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως, όταν γύρισα στο σπίτι από τα τελευταία ψώνια, είδα το μωρό μου χωρίς μαλλιά! Όπως, ακριβώς, το φαντάζεστε! Το κεφαλάκι της ήταν… καθαρό, το υπέροχο χνουδάκι που είχε, εξαφανίστηκε.

Είχα κάνει το λάθος να αφήσω την πεθερά μου και τον άντρα μου μόνους στο σπίτι, για ΜΙΑ ώρα, και εκείνοι δεν έχασαν λεπτό! Το κοριτσάκι μου ήταν τόσο γενναίο, δεν έκλαψε λεπτό, μου είπαν. Αλλά δεν ήταν το μόνο που με ένοιαζε. Το μωρό μου φαινόταν… αστείο!

Αντιλαμβάνομαι ότι, αυτή η τακτική για τα μαλλιά του μωρού ήταν πολύ δημοφιλής παλιότερα, αλλά σήμερα είναι, πλέον, γνωστό ότι η ανάπτυξη των μαλλιών ορίζεται από τα γονίδια και όχι από το αν θα κόψουμε τα μαλλιά του μωρού, που μόλις γεννήθηκε!

Μίλησα, μάλιστα, με την παιδίατρό μου και εκείνη μου επιβεβαίωσε όσα ήδη ήξερα. “Πολλά μωρά γεννιούνται με απαλό χνούδι στο κεφαλάκι τους. Πολλά εμφανίζουν, αρκετές φορές, και κενά στο τριχωτό της κεφαλής τους. Η κατάσταση αυτή όμως αλλάζει, συνήθως από τον τρίτο μήνα και μετά, και στην ηλικία των 2, πλέον, οι επιδερμικές τρίχες έχουν αντικατασταθεί από κανονικά μαλλιά.”

Advertisements

Δεν φαντάζεστε πόσο είχα εξοργιστεί με το σύζυγό μου, κυρίως! Πώς μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο πίσω από την πλάτη μου!

“Τα κρανία των μωρών είναι πολύ ευαίσθητα και το δέρμα τους πολύ λεπτό. Η κίνηση αυτή ήταν απερίσκεπτη. Οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αποφασίζουν να κουρέψουν το παιδί τους και καλύτερο είναι να το κάνουν μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία!”, ήταν τα ακριβή λόγια της γιατρού και όταν τα μετέφερα στο σύζυγό μου εκείνος χλόμιασε!

Μου εξήγησε πως δεν μου είπε κάτι, επειδή ήξερε πώς θα αντιδράσω, αλλά το μόνο που ήθελε ήταν η κόρη του να έχει όμορφα μαλλιά. Νομίζει πως δεν συμμετέχει αρκετά στην ανατροφή του παιδιού και πως η γνώμη του δεν “περνάει”, αλλά αυτός δεν ήταν τρόπος να εκφράσει το παράπονό του!

Είμαι ακόμα πολύ θυμωμένη με την πεθερά μου, αλλά και το σύζυγό μου! Τα μαλλιά της μικρής δεν μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, ενώ φοβάμαι να τους ξαναφήσω μόνους με το παιδί. Γιατί αυτό, όπως φαίνεται, ήταν μόνον η αρχή. Η πεθερά μου ήρθε πρόσφατα στο σπίτι με τρία ζευγάρια σκουλαρίκια, επειδή η μικρή, έτσι όπως είναι, μοιάζει με αγόρι! Εξοργίστηκα, τσακωθήκαμε και, αν αυτό συνεχιστεί, θα λάβω πιο δραστικά μέτρα. Δεν θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει με τον “φόβο” της γιαγιάς που κάνει ό,τι θελήσει…»

singleparent.gr
https://www.infokids.com.cy

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα