Μην χασετε

Η πεθερά μου απαιτεί να της πληρώνουμε καθαρίστρια κάθε φορά που πάμε στο σπίτι της

Η πεθερά μου, όπως και πολλές πεθερές άλλωστε, δεν μου έχει και μεγάλη αδυναμία. Ευτυχώς μένουν στην επαρχία και έτσι δεν τους βλέπουμε συχνά.

Advertisements

 

Πηγαίνουμε όμως κανένα Σαββατοκύριακο μια φορά στους δύο μήνες, ή για εορταστικό 3ήμερο μαζί με τα παιδιά, προκειμένου να περάσει και χρόνο μαζί τους, και να δει και ο σύζυγός μου τους γονείς του.

Πάντα ξινή και με ένα κακόβουλο σχόλιο στο στόμα, έτσι έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να δίνω σημασία σε αυτά που λέει.

 

Όλα όμως ξεκίνησαν όταν είχαμε περάσει 3 μέρες στο σπίτι τους τον περασμένο χειμώνα. Φτάσαμε στο σπίτι, τους τηλεφωνήσαμε να ξέρει οτι φτάσαμε καλά και να τους ευχαριστήσουμε ξανά για τη φιλοξενία. Η πεθερά μου ξεκίνησε τη μουρμούρα, πως τα παιδιά της είχαν κάνει το σπίτι χάλια και πως τα είχαν αφήσει όλα άνω κάτω.

Δεν ίσχυε τίποτα από αυτά, καθώς για να αποφύγω όσο μπορώ τα σχόλιά της, διπλοτσεκάρω τα δωμάτιά μας, για να σιγουρευτώ οτι είναι πεντακάθαρα. Μάλιστα, πάντα φροντίζω να κάνω και ένα σκούπισμα και σφουγγάρισμα πριν φύγουμε.

 

Για να μην τα πολυλογώ, μας είπε οτι τα αφήσαν τόσο χάλια που έπρεπε να φέρει καθαρίστρια (εκείνη δεν μπορεί με τη μέση της), αλλά δεν έιχε χρήματα να την πληρώσει γιατί περίμενε τη σύνταξή της.

Advertisements

Εκνευρίστηκα πάρα πολύ, παρόλα αυτά της έστειλα μέσω τράπεζας χρήματα, για να πάρει μια κοπέλα να της καθαρίσει αυτό που υποτίθεται οτι έκαναν τα παιδιά.

 

Πέρασε ο καιρός, και το ξέχασα. Την επόμενη φορά που τους επισκεφθήκαμε μας φώναξε και μας έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο κακήν κακώς για να μας δείξει κάτι μούχλες στο μπάνιο, επιμένοντας οτι βγήκαν τώρα επειδή εγώ δεν είχα ανοίξει να αεριστεί. Τώρα θα έπρεπε να ξαναφέρει την κοπέλα.

Ξαναπληρώσαμε να φέρει κοπέλα να καθαρίσει, και φτάνει το καλοκαίρι, όπου πάμε για μια εβδομάδα. Την προηγούμενη της αναχώρησής μας, μας κάθισε κάτω με τον άντρα μου και μας έδωσε ένα χαρτί με όλες τις “ζημιές” που είχαν γίνει κατά την επίσκεψή μας.

 

Να σημειώσω οτι οι ζημιές, ήταν ζημιές που είχα παρατηρήσει χρόνια, και όταν το ανέφερα και εγώ αλλά και ο άντρας μου, εκείνη μας έβγαλε τρελούς.

 

Ήθελε λεφτά να φέρει γυναίκα να καθαρίσει. Από το καλοκαίρι δεν έχουμε ξαναπάει (δεν μπορούμε κιόλας – αλλά δεν θέλουμε γιατί θεωρούμε οτι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει).

Advertisements

Πώς σας φαίνεται όλο αυτό;

Ελίνα, 37

 

Από badmoms.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα