Μην χασετε

Η μητέρα μου δεν εγκρίνει τον σύντροφό μου επειδή δεν έχει πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο – Τι να κάνω;

Η μητέρα μου θέλει ο σύντροφός μου να έχει πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο ώστε να είναι αντάξιος του πνευματικού μου επιπέδου και να μπορεί να βρει μια δουλειά αν χρειαστεί. Τσακωνόμαστε συνεχώς επειδή ο σύντροφός μου έχει πτυχίο από ΙΕΚ παρόλο που δουλεύει και έχει καλή οικονομική κατάσταση.

Advertisements

Επιπλέον δεν τον έχει γνωρίσει ούτε για να δει τον χαρακτήρα του και αν με αγαπάει. Υπάρχει χάσμα απόψεων μεταξύ μας και δεν ξέρω τι να κάνω. Υποστηρίζει πως σκέφτομαι λάθος με αυτήν την επιλογή μου.

 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημα λοιπόν που έχετε να θέσετε στον εαυτό σας είναι εάν ο σύντροφός σας θα αποτελέσει επιλογή της μητέρας σας ή δική σας.

Η μητέρα σας δικαιούται να έχει την άποψη της και τα κριτήρια της. Και εσείς επίσης. Λόγω της διαφορετικότητας σας, που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, είναι λογικό να σκέφτεστε και διαφορετικά και να επιθυμείτε διαφορετικά πράγματα. Δε χρειάζεται λοιπόν να περιμένετε να συμφωνείτε με τη μητέρα σας για να προχωρήσετε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε την ευθύνη των επιλογών σας και να τις υποστηρίξετε.

 

Εάν λοιπόν εσείς είστε ευχαριστημένη από την επιλογή συντρόφου που έχετε κάνει και είστε ευτυχισμένοι μαζί, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα. Μπορείτε να αξιολογήσετε εάν επιλογή σας είναι σωστή ή όχι με γνώμονα το συναίσθημά σας κι όχι την άποψη της μητέρας σας.

Είμαι βέβαιη πως η μητέρα σας θέλει το καλύτερο για εσάς και δεν έχει αρνητικό κίνητρο. Οι γονείς ωστόσο καμιά φορά ξεχνούν ότι τα παιδιά τους γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι είναι καλό για εκείνα, πόσο μάλλον όταν είναι ενήλικες. Θυμίστε της λοιπόν αυτό, και ζητήστε της να σας εμπιστευτεί!

Advertisements

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα