Μην χασετε

Η μαμά μας είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ

Ο ρόλος της μάνας είναι εξαιρετικά σημαντικός όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Είναι ο άνθρωπος που μας φροντίζει καθημερινά, μας γεμίζει αγκαλιές και απέραντη αγάπη και στέκεται σαν βράχος δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. Δεν είναι υπερβολικό να πιστεύουμε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ, ό,τι και αν συμβεί, είναι η μητέρα μας. Στο κάτω-κάτω, το αποδεικνύει κάθε μέρα με τις πράξεις της:

Advertisements

 

Παρατάει τους πάντες και τα πάντα για να βρεθεί κοντά μας σε μια δύσκολη στιγμή

Όσο μακριά και αν βρίσκεται μια μητέρα, βιώνει τον πόνο του παιδιού της σαν δικό της και αισθάνεται αμέσως την ανάγκη να βρεθεί κοντά του για να το παρηγορήσει και να το συμβουλεύσει. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ακόμη και αν έχουμε γίνει και εμείς μαμάδες, ο πρώτος άνθρωπος που θέλουμε δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές είναι η μητέρα μας, το καταφύγιό μας!

Μας λέει πάντα την αλήθεια χωρίς να μας χαϊδεύει τ’ αυτιά

Μια μητέρα είναι ο αυστηρότερος κριτής τόσο του εαυτού της, όσο και των παιδιών της. Όταν μας βλέπει λοιπόν να υποφέρουμε ή να ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάτι που θα το μετανιώσουμε αργότερα, επεμβαίνει με τις πολύτιμες και γεμάτες αγάπη συμβουλές της. Κρίνει ψύχραιμα, χωρίς να μας χαϊδεύει τα αυτιά, αφού αυτό που την ενδιαφέρει είναι το καλό μας.

Μας αποδέχεται έτσι ακριβώς όπως είμαστε

Είναι ο άνθρωπος που έχει δει και αποδεχτεί τον καλό, αλλά και τον κακό μας εαυτό. Μπορεί να μας κρίνει, αλλά δύσκολα θα κατακρίνει ή θα απαρνηθεί τα ελαττώματά μας. Για την μαμά μας, είμαστε τέλειοι έτσι ακριβώς όπως είμαστε!

 

Είναι δίπλα μας σε κάθε μας αποτυχία για να μας στηρίξει

Η αποτυχία, σε οποιαδήποτε ηλικία, μας πικραίνει και μας λυγίζει. Και ακόμα και αν ξέρουμε ότι είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, δύσκολα ξεπερνάμε το σοκ που μας προκαλεί. Ευτυχώς, έχουμε τη μαμά μας για να μας «σηκώνει όταν πέφτουμε» και σοφά να μας υπενθυμίζει ότι μόνο μέσω μιας αποτυχίας θα εξελιχτούμε και θα γνωρίσουμε τα όρια και τις δυνατότητές μας. Είναι δίπλα μας για να μας ταρακουνήσει να μην τα παρατάμε, αλλά να συνεχίζουμε πάντα την προσπάθεια.

Έχουν πάντα χρόνο για εμάς

Έχουν πάντα χρόνο για εμάς! Αλλάζουν το πρόγραμμά τους και παραμερίζουν τις δικές τους ανάγκες, μόνο και μόνο για να βάλουν σε προτεραιότητα τις δικές μας. Πολλές φορές, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να της το ζητήσεις! Μια μάνα μπορεί να νιώσει ότι τη χρειάζεσαι χωρίς λόγια…

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα