Μην χασετε

Η «μέθοδος των 50 εκατοστών» που σε βοηθά να κάψεις 600 θερμίδες την ώρα

Πόση κούραση απαιτείται για να καταφέρεις να κάψεις 600 θερμίδες (μία πάστα και κάτι!) μέσα σε μία ώρα;

Advertisements

Την απάντηση τη γνωρίζουμε όλες καλά. Μιλάμε για ποσότητα θερμίδων που καίει κανείς σε έντονο πρόγραμμα ελλειπτικού σε 60 λεπτά ή σε δύο ώρες κάνοντας στατικό ποδήλατο.

Σα να λέμε, δηλαδή, πως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Τώρα, ένα νέο trend που έχει κάνει την εμφάνισή του στον κόσμο του fitness μας καλεί να κάψουμε τον συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων μέσα σε μία ώρα… με περπάτημα. Όχι όμως οποιουδήποτε είδους περπάτημα αλλά το άκρως αποτελεσματικό power walking. Και δώσε σημασία στη λέξη «power».

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Μιλάμε για μία τεχνική βαδίσματος η οποία μας καλεί να πούμε το «ναι» στον διασκελισμό των 50 εκατοστών και άνω, γεγονός που την καθιστά απαιτητική μεν, άκρως αποτελεσματική δε.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να κρατάμε τον κορμό μας με κλίση προς τα εμπρός, προσέχοντας τα πόδια μας να μην βρεθούν την ίδια στιγμή μαζί στον αέρα και κουνώντας παράλληλα τα χέρια μας στον ρυθμό του βαδίσματος.

Και το καλύτερο; Θα πρέπει να καταφέρουμε να διανύσουμε τουλάχιστον 4,5 χιλιόμετρα την ώρα.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο καίμε 60% περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα καίγαμε με το απλό περπάτημα στον δρόμο ή τον διάδρομο γυμναστικής, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη απόδοση του μεταβολισμού μας.

Οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, όλοι οι μύες του κορμιού μας ενεργοποιούνται και το σώμα μας βάζει όλη του τη δύναμη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της άσκησης, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα full body workout.

Advertisements

Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως δεν θα χρειαστείς τον παραμικρό εξοπλισμό ούτε καν την εγγραφή σου σε γυμναστήριο. Μία ώρα στο πάρκο είναι αρκετή για να πετύχεις την απώλεια 600 ολόκληρων θερμίδων.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Αυτήν την τεχνική πώς να μην την αγαπήσεις;

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα