Μην χασετε

Η μάχη της πεντάχρονης Μάρθας με τον καρκίνο – Δραματική έκκληση για βοήθεια

Η μάχη της πεντάχρονης Μάρθας με τον καρκίνο – Δραματική έκκληση για βοήθεια

Είναι μόλις πέντε ετών, όμως διδάσκει μαθήματα ζωής σε όσους είναι δίπλα της. Είναι η μικρή Μάρθα, μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής, που δίνει, τα τελευταία τρία χρόνια, μάχη με τον καρκίνο.

Advertisements

Από την ηλικία των δύο ετών, η Μάρθα ξεκίνησε τον αγώνα της για το πολύτιμο αγαθό που όλοι θεωρούμε δεδομένο, την υγεία. Η νονά της μικρής Μάρθας, αναφέρει στον REPORTER πως όλα ξεκίνησαν όταν διαγνώστηκε με σπάνιο κακοήθη όγκο στην σπονδυλική στήλη.

Το πρώτο χειρουργείο έγινε το 2016, στη Γερμανία. Μετά το χειρουργείο, έκανε χημειοθεραπεία για εννέα μήνες. Η Μάρθα συνέχισε τον αγώνα της, έχοντας πλάι της την οικογένειά της. Η χημειοθεραπεία, ωστόσο, απέτυχε και το «θηρίο» επέστρεψε δριμύτερο.

«Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο χειρουργείο στην Ελβετία. Οι γιατροί μας έδιναν ελπίδες, αλλά ο καρκίνος είχε τα δικά του σχέδια. Είχε κάνει πολλαπλές μεταστάσεις, σε διάφορα σημεία», αναφέρει η νονά της.

Η λύση βρέθηκε στη Δανία, σ’ ένα ινστιτούτο, όπου πραγματοποιείτο μια εναλλακτική θεραπεία. Η κατάσταση της μικρής Μάρθας άρχισε να βελτιώνεται.

Ωστόσο, το τρίτο χειρουργείο ήταν αναπόφευκτο. Την περασμένη Παρασκευή, η μικρή Μάρθα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Ελβετία, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η οικογένεια. Στο πλευρό τους το Υπουργείο Υγείας
Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενέκρινε και τη θεραπεία της μικρής Μάρθας.

«Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό. Έχει εγκρίνει τη θεραπεία της Μάρθας και βοήθησε να μεταφερθεί η μικρή στην Ελβετία».

Όπως ανέφερε η νονά της πεντάχρονης, αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της.

«Ελπίζουμε να επιστρέψει στη Δανία και να λάβει ξανά το παιδί το φάρμακο για ένα χρόνο, για να σιγουρέψουμε έτσι, πως δεν θα επιστρέψει ο όγκος. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν ακτινοθεραπείες στην Ελβετία».

Advertisements

Ο έρανος για την οικογένεια
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρανος, σε ολόκληρη την Κύπρο, για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, η οποία πηγαινοέρχεται στο εξωτερικό.

«Τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια πηγαίνει και έρχεται στην Δανία και την Ελβετία, δύο χώρες πανάκριβες. Είναι δύσκολο οικονομικά για μια οικογένεια να κάνει αυτά τα ταξίδια».

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό:
ΙΒΑΝ: CY88 0050 0108 0001 0810 7052 9701
Swift code:HEBACY2N
(όνομα κατόχου Γεώργιος Παπαδόπουλος)

Παράλληλα, υπάρχουν και δελτία εισφοράς. Ο έρανος είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Εσωτερικών με αρ 5/2019.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα