Μην χασετε

Η κατάθεση της 20χρονης για τον βιασμo από Πακιστανούς: «Τον θυμάμαι να είναι από πάνω μου κι εγώ να αντιστέκομαι»

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε στα χέρια δύο Πακιστανών, περιέγραψε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης Αμπελοκήπων η νεαρή κοπέλα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού πριν από μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Το protothema.gr αποκαλύπτει τα όσα υποστήριξε η άτυχη γυναίκα, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έπεσε θύμα βιασμού, βάσει και της ιατροδικαστικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε. Οι δύο Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή και πλέον η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

Βίντεο από κάμερα πρατηρίου υγρών καυσίμων δείχνει την νεαρή να περπατάει «χαλαρή» έξω από το αυτοκίνητο των Πακιστανών και τελικά να μπαίνει μέσα σε αυτό. Η κοπέλα έδωσε στους αστυνομικούς την δική της εκδοχή για τα όσα έγιναν: «Μου έλεγε διάφορα ασυνάρτητα πράγματα, όπως I love you. Του ζητούσα συνεχώς να φύγω και αυτός με παρακαλούσε να καθίσω κι άλλο, ζητώντας να τον φιλήσω».

Η περιγραφή της 20χρονης

Advertisements

Η φοιτήτρια είχε βγει μαζί με φίλες της και διασκέδαζε μέχρι περίπου τις 3 τα ξημερώματα. Κάποια στιγμή αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι της. «Εγώ ξεκίνησα μόνη μου για το σπίτι μου πεζή, συνεχίζοντας να καταναλώνω μπύρα. Καθώς κατευθυνόμουν στο σπίτι μου, στη γωνία Φιλίππου με Γενναδίου, με πλησίασε ένας άντρας πακιστανικής καταγωγής που φορούσε λευκή μπλούζα, ο οποίος με άρπαξε από το χέρι και με έβαλε δια της βίας σε ένα όχημα μάρκας AUDI, χρώματος κόκκινου, καινούριο. Με ανάγκασε να καθίσω στη θέση του συνοδηγού, αυτός κάθισε στα πίσω καθίσματα, ενώ στη θέση του οδηγού ήταν επίσης ένας άλλος άνδρας πακιστανικής καταγωγής με μαύρη μπλούζα. Τους δύο άνδρες τους έβλεπα για πρώτη φορά και δεν ήταν προηγουμένως όση ώρα διασκεδάζαμε με τις φίλες μου κοντά μας. Ή τουλάχιστον δεν τους αντιληφθήκαμε» είπε αρχικά, σχετικά με τα όσα θυμάται για την απαγωγή που κατήγγειλε.

Και συνέχισε: «Εγώ, από τη στιγμή που με άρπαξε ο άντρας αυτός, προσπαθούσα να αντιδράσω, ζητώντας τους να με αφήσουν να πάω σπίτι μου. Το αυτοκίνητο όμως ξεκίνησε, αφού κλείδωσαν τις πόρτες, ακολουθώντας μία διαδρομή την οποία δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Σίγουρα όμως βγήκαμε στην Εγνατία από τη Γενναδίου και σίγουρα μετά από κάποια ώρα σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικο με πράσινες φωτιζόμενες επιγραφές. Εκεί έβαλαν βενζίνη και απ’ ό,τι κατάλαβα το όχημα παρουσίασε βλάβη, δεν έπαιρνε μπροστά. Κατέβηκαν οι δύο άνδρες, εμένα δεν με άφησαν να κατέβω. Το έσπρωξαν με τα πόδια μέχρι ένα στενό δρόμο που ήταν ακριβώς μετά το βενζινάδικο στα δεξιά. Με κατέβασαν και περίμεναν να περάσει ταξί. Προσπάθησα να απομακρυνθώ, αλλά με τραβούσαν. Μάλιστα, προσπάθησα να κάνω νόημα σε μία κοπέλα που δούλευε σε ένα βενζινάδικο, αλλά δεν φάνηκε να κατάλαβε».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας, οι δύο Πακιστανοί της έριξαν βότκα στο κουτάκι μπύρας το οποίο έπινε: «Ξέχασα να πω ότι όση ώρα ήμουν στο δικό τους όχημα, έβαλαν μέσα στο κουτάκι μπύρας που κρατούσα βότκα και με ανάγκασαν να πιω πολλές φορές. Ίσως η βότκα περιείχε μέσα κάποιο ηρεμιστικό ναρκωτικό χάπι. Κατανάλωναν και αυτοί βότκα από το μπουκάλι».

«Βγήκαμε σε ένα κεντρικό δρόμο και από εκεί μας πήρε ένα ταξί, το οποίο μας πήγε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπως μπορώ να προσδιορίσω. Έκτοτε, δηλαδή από τη στιγμή που μπήκα στο ταξί και μετά, δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα σήμερα και περίπου στις 18:00 μέσα σε ένα διαμέρισμα όπου βρίσκονταν τρεις άνδρες πακιστανικής καταγωγής, τους οποίους έβλεπα πρώτη φορά. Φορούσα το εσώρουχό μου και τα υπόλοιπα ρούχα που φορούσα δεν ήταν δικά μου» ανέφερε η νεαρή φοιτήτρια.

Advertisements

Και προσέθεσε: «Ο στηθόδεσμός μου, το παντελόνι μου, η μπλούζα μου και το μπουφάν μου ήταν δίπλα μου. Προσπάθησα να θυμηθώ κάτι. Η μοναδική εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό, ακόμη και τώρα, είναι ο οδηγός με τη μαύρη μπλούζα να είναι από πάνω μου, εγώ να σφίγγω τα χέρια μου αντιστεκόμενη και μου έχει μείνει η αίσθηση της διείσδυσης. Δεν θυμάμαι να έγινε κάτι παρά φύση και δεν αισθάνομαι κάτι. Επίσης, δεν ξέρω αν έγινε χρήση προφυλακτικού».

Όπως είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κάποιος είχε αφαιρέσει την μπαταρία από το κινητό της όταν ξύπνησε: «Έψαξα το τηλέφωνό μου και διαπίστωσα ότι κάποιος είχε αφαιρέσει την μπαταρία. Ζήτησα να μου δώσουν φορτιστή, ρώτησα που βρίσκομαι και ζητούσα συνεχώς να με αφήσουν να φύγω. Ελληνικά δεν μιλούσε κανείς. Ο ένας από αυτούς μου έδωσε ένα φορτιστή και, αφού το τηλέφωνο ενεργοποιήθηκε, το πρώτο που έκανα, ήταν να πάρω τη μητέρα μου. (…) Μου έλεγε διάφορα ασυνάρτητα πράγματα, όπως I love you. Του ζητούσα συνεχώς να φύγω και αυτός με παρακαλούσε να καθίσω κι άλλο, ζητώντας να τον φιλήσω. Επέμενα και έτσι μου είπε ότι κάλεσε ταξί, δίνοντάς μου παράλληλα δέκα ευρώ για να το πληρώσω. Λίγα λεπτά μετά, αυτός που μου έδωσε τον φορτιστή, με ενημέρωσε ότι το ταξί είναι κάτω και με συνόδευσε μέχρι εκεί. Το διαμέρισμα ήταν στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην είσοδο της οποίας για να πάει κανείς ανεβαίνει σκαλοπάτια. Μπήκα στο ταξί, όπου είπα στον οδηγώ που να με πάει. Όταν έφτασα στο σπίτι μου με περίμεναν οι φίλες μου και οι φίλοι μου και ένα περιπολικό, το οποίο κάλεσαν καθώς είχαν ανησυχήσει. Δεν ανέφερα τίποτα στο περιπολικό. Το μόνο που ήθελα να κάνω εκείνη την ώρα ήταν να βγάλω τα ρούχα μου και να πλυθώ».

Ελεύθεροι οι Πακιστανοί

Τη δική τους εκδοχή έδωσαν στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Μενεμένης Αμπελοκήπων οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν μετά την καταγγελία της γυναίκας πως την άρπαξαν, τη μετέφεραν στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τη βίασαν επανειλημμένα. «Δεν κάναμε κάτι χωρίς τη συναίνεση της. Ήταν όλα με τη θέληση της» φέρονται να υποστήριξαν οι δύο συλληφθέντες στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. «Δεν κάναμε κάτι που δεν ήθελε, είμαστε αθώοι» προσέθεσαν.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος ο 45χρονος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 1.000 ευρώ, ωστόσο διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να φυλακιστεί ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 34 ετών, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος, θα μείνει όμως προσωρινά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Advertisements

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι υπήρξε αρπαγή και βιασμός και υποστήριξαν ότι όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της κοπέλας, ενώ ο ένας από τους δύο, ο 45χρονος, είπε ότι δεν συμμετείχε καν στην πράξη. Ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι υπάρχει και οπτικό υλικό από κάμερα που ανήκει σε πρατήριο καυσίμων, από το οποίο συμπεραίνεται ότι η κοπέλα ακολούθησε με τη θέλησή της τους δύο άντρες.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, ο ένας ισχυρίστηκε ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας και ο άλλος ανέφερε ότι δεν συμμετείχε και ότι απλά κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι. Ακόμη, επισήμαναν ότι στο σπίτι υπήρχαν άλλοι δύο συμπατριώτες τους, που δεν πείραξαν την 20χρονη.

Στη δικογραφία της υπόθεσης πάντως περιλαμβάνεται το πόρισμα ιατροδικαστικής εξέτασης, όπου αναγράφεται ότι η κοπέλα φέρει ίχνη που παραπέμπουν σε βιασμό.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα