Μην χασετε

Η ερώτηση που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ στο πρώτο ραντεβού

O dating expert Matthew Hussey μοιράζεται τη σημαντικότερη συμβουλή του για την πρώτη σας έξοδο

Έχεις γνωρίσει κάποιον που σε έχει γοητεύσει και θα ήθελες πραγματικά να δεις αν μπορείτε να το πάτε παρακάτω; Τέλεια. Πιθανότατα αναρωτιέσαι: Θα πρέπει να είσαι απολύτως ειλικρινής με κάποιον που βλέπεις σοβαρά, ότι ψάχνεις για σχέση;

Είναι ένα θέμα που έχουμε δει να συζητιέται ξανά και ξανά, αλλά φαίνεται πως κανείς δε μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Ο dating expert Matthew Hussey λέει πως είναι σαν παγίδα, αφού από τη μία πλευρά δεν θέλεις και ούτε πρέπει να φανείς απεγνωσμένη παραδεχόμενη ότι προσπαθείς να βρεις τον έναν και μοναδικό. Από την άλλη όμως, δε θέλεις να κρύψεις τις επιθυμίες σου, λέγοντας ότι δε θέλεις κάτι σοβαρό.

Πώς μπορείς λοιπόν να λύσεις αυτό το δίλημμα;

Advertisements

Ο Hussey υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να ρωτήσεις κάποιον από το πρώτο ραντεβού αν ψάχνει για… σχέση. Γιατί; Επειδή η αλήθεια είναι ότι ούτε εσύ ψάχνεις για μια σχέση, αλλά για το κατάλληλο για εσένα άτομο. Εξάλλου, αν το μόνο που ήθελες είναι να είσαι σε σχέση, θα μπορούσες να τα έχεις καταφέρει μέσα σε μια εβδομάδα. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνεις είναι να μειώσεις τα στάνταρ σου, αλλά κάτι τέτοιο σίγουρα δε θα είχε τίποτα το ουσιαστικό να σου προσφέρει.

Δυστυχώς, πολλοί φέρονται και σκέφτονται σαν το να βρίσκονται σε σχέση είναι το σημαντικότερο που αξίζει στη ζωή, εξιδανικεύοντας τη δεσμευμένη ζωή και ζηλεύοντας όσους είναι μέρος της. Τα πράγματα φυσικά δεν είναι καθόλου έτσι, αφού πολλές σχέσεις είναι αδιάφορες, χωρίς πάθος ή διασκέδαση.

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι από το πρώτο κιόλας ραντεβού, δε θέλεις να χάσεις το χρόνο σου, και να θέλεις να βεβαιωθείς ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου ξέρει τι ζητάς, και αν δε θέλει το ίδιο μπορεί απλά να αποχωρίσει από τη ζωή σου. Σε αυτό το σενάριο όμως, όπως τονίζει και ο Hussey, υπάρχουν δύο προβλήματα: Το να ψάχνεις απλά για μια σχέση θα τον φοβίσει και θα τον κάνει να νιώσει σαν να τον χρησιμοποιείς για να καλύψεις τη μοναξιά σου. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό, είναι πως οι άντρες δε ξέρουν πως θέλουν να κάνουν σχέση μέχρι να τους αρέσει κάποια πραγματικά.

Πώς να του δείξεις ότι είσαι η ιδανική

Advertisements

Ένας άνδρας μπορεί να έχει βγει για ένα πρώτο ραντεβού και να είναι εντελώς ενθουσιασμένος από τη γυναίκα που έχει απέναντι του. Ακόμα και έτσι όμως, αν εκείνη τον ρωτήσει αν ψάχνει για κάτι σοβαρό αυτήν την περίοδο, θα ξαφνιαστεί, επειδή ο χρόνος δε του έχει επιτρέψει να τη δει σοβαρά ακόμα.

Το πρώτο ραντεβού δεν θα έπρεπε να είσαι σαν μια συνέντευξη, αλλά να επικεντρώνεται στην καθαρή, γνήσια απόλαυση. Oι ερωτήσεις όμως που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι:

Περνάς καλά με αυτό το άτομο;

Η προσωπικότητά του είναι ελκυστική;

Υπάρχει συναισθηματική και σωματική σύνδεση;

Advertisements

Μέχρι να μάθεις τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν υπάρχει νόημα στο να τον ρωτήσεις αν ψάχνει κάτι μακροπρόθεσμο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα