Μην χασετε

Η εξομολόγηση της Βασιλικής Ανδρίτσου για την εγκυμοσύνη στα 46 της: Δυσκολεύτηκα να μείνω έγκυος, αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν έχουν σημασία

Η Βασιλική Ανδρίτσου πριν από επτά μήνες, στα 46 της χρόνια, έγινε για πρώτη φορά μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της στην οποία έχει τρελή αδυναμία.

Η ηθοποιός, που φέτος επιστρέφει τηλεοπτικά μέσα από τη σειρά «Θα γίνει της πολυκατοικίας», μίλησε το page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και τον Γιάννη Πουλόπουλο, για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης και την απόφαση να γίνει μητέρα μετά τα 40.

Ήθελες πολλά χρόνια να γίνεις μητέρα; Όχι. Θέλαμε με τον άντρα μου να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, αλλά επειδή νιώθαμε πολύ νέοι, ή πολύ μποέμ το αναβάλλαμε. Μέχρι που κάποια στιγμή μετά τα σαράντα, είπαμε «ας οργανωθούμε λίγο» και… τρέξαμε! Τελικά όλα γίνονται τη στιγμή που πρέπει και κάθε γυναίκα νιώθει μέσα της πότε είναι έτοιμη για να γίνει μητέρα.

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες, μετά τα σαράντα. Αγχώθηκες ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις; Κι εγώ δυσκολεύτηκα. Αλλά είχα έναν τρομερό γιατρό τον Κωνσταντίνο Δημητρούλη, μία εξαιρετική μαία, την Έντα Μπάκα που με βοήθησαν, πολύ υπομονή, επιμονή και πίστη. Όταν λέω ότι δυσκολεύτηκα δεν εννοώ ότι έκανα πολλές προσπάθειες. Απλά, έπρεπε να κάνω κάποια πράγματα, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της εγκυμοσύνης. Αλλά ακόμα κι αυτές οι δυσκολίες, δεν έχουν σημασία, γιατί το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι η γέννηση της κόρης μου.

Advertisements

Είχες εύκολη εγκυμοσύνη; Στην εγκυμοσύνη μου πέρασα υπέροχα. Αλλά ακολούθησα ευλαβικά το πρόγραμμα που μου είχε δώσει ο γιατρός μου χωρίς να κάνω ατασθαλίες. Την απόλαυσα πραγματικά. Δεν είχα ούτε «ουφ», ούτε «ωχ». Ξέρεις, τι ωραία είναι να κάθεσαι χαλαρά στον καναπέ του σαλονιού σου και να σε περιποιούνται;

Δεν είχες ναυτίες, ζαλάδες και άλλα τέτοια συμπτώματα; Είχα μερικές ξινίλες! Ε, και! Έχω δουλέψει με συναδέλφους που ήταν πολύ πιο ξινοί, οι ξινίλες που είχα στην εγκυμοσύνη θα με πείραζαν; (Γελάει).

Πώς φανταζόσουν τη μητρότητα και πως είναι τελικά; Αυτό που ανακάλυψα από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου είναι ότι αυτό που φανταζόμουν δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που ζω είναι τρεις φορές πιο τέλειο! (Γελάει). Είναι και που το παιδί μου είναι πολύ καλόβολο και δεν με έχει ταλαιπωρήσει καθόλου! Αφού καμία φορά την κοιτάω και της λέω: «Τι καλόβολο πλάσμα, τι ευγενικό και τι κοινωνικό που είσαι εσύ! Σε ποιον έμοιασες; Γιατί στη μάνα σου δεν έμοιασες σίγουρα!». (Γελάει). Δεν έχω δυσκολευθεί καθόλου με το μωρό και ότι σχετίζεται με τη φροντίδα του, μου βγαίνουν τόσο φυσικά, σαν να είχα γίνει ξανά μητέρα.

Αλήθεια, σε ποιον μοιάζει περισσότερο; Σε εσένα ή στον άντρα σου; Οι περισσότεροι μου λένε ότι μοιάζει στον άντρα μου. Και όταν μου το λένε, με κοιτούν με λύπη. Αφού καμιά φορά τους λέω «Γιατί μου το λέτε με στεναχώρια; Είναι ωραίο να μοιάζει στον άντρα μου. Το λυπηρό θα ήταν να μοιάζει σε κανένα άγνωστο». (Γελάει).

Advertisements

Έχετε αποφασίσει τι όνομα θα της δώσετε; Θα πάρει τα ονόματα των γιαγιάδων της, που είναι Ευανθία και Ιωάννα και θα τη φωνάζουμε Ανθένια.

Πόσο άλλαξε την σχέση σου με τον άντρα σου, ο ερχομός της Ανθένιας; Πάντα ήμασταν κοντά με τον άντρα μου, αλλά αισθάνομαι ότι ο ερχομός του παιδιού μας ένωσε ακόμα περισσότερο.  Νιώθω ότι αγαπιόμαστε περισσότερο από τότε που γεννήθηκε!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα