Μην χασετε

Η γυναίκα των 40+ ξέρει να ζει, να απολαμβάνει και να διεκδικεί τις επιθυμίες της.

Γράφει η Νόνη Διολή

Advertisements

Και καθώς η δεκαετία των 40 κυλάει και φθάνει προς το τέλος της, τίθεται για άλλη μια φορά το κλασσικό και αιώνιο ερώτημα:
Τι θέλει μια γυναίκα απ΄ τη ζωή της και μάλιστα σε αυτή τη φάση;
Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο νομίζετε!

 

Καταρχάς, την ησυχία της. Σε αυτή τη φάση και από εδώ και στο εξής μια γυναίκα θέλει την ησυχία της πρώτα και πάνω απ’ όλα!
Βασική, πρωταρχική και αμετάκλητη απαίτηση και αρχή!
Κατά δεύτερον…την ησυχία της!
Ναι, ναι μια χαρά διαβάζεις, δεν είναι ο δαίμονας του τυπογραφείου που έχωσε το σκανδαλιάρικο δάχτυλό του και πληκτρολόγησε από μόνος του την ίδια φράση.
Η γυναίκα που σιγά – σιγά κλείνει τη δεκαετία των 40 και βαδίζει με ψηλά το κεφάλι προς τα 50, είτε είναι παντρεμένη, είτε χώρισε ή επέλεξε να μείνει μόνη της ή δεν της έκατσε ο ένας και μοναδικός, θέλει την ησυχία της.
Και να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ.
Όταν λέω την ησυχία της, δεν εννοώ την απομόνωση, την μουντρουχίαση, το δεν θέλω να βλέπω και να μιλάω σε κανέναν, ξεσκονίστε μου το ντουλάπι να μπω μέσα και κλείστε τις κουρτίνες και τις βαριές τις πόρτες.
Εννοώ ότι θέλει να απολαμβάνει την ζωή της με ηρεμία, με σεβασμό προς τον εαυτό της και την ψυχική της υγεία.
Θέλει επίσης και την ελευθερία της, ή για να το διατυπώσω πιο σωστά την ελευθερία ως προς τον έλεγχο των επιλογών της.
Θέλει δηλαδή, να αισθάνεται ελεύθερη να αποφασίσει αυτή σε ποιους αξίζει να αφιερώνει τον πολύ – πολύ – πολύ πολύτιμο χρόνο της, με ποια παρέα θέλει να πάει βόλτα, με ποιόν θέλει να μοιραστεί το κρεβάτι της για μία ή ίσως και για περισσότερες νύχτες.
Ακόμα και το αν θα αφήσει σε αυτές τις δύσκολες τις εποχές την comfort zone της επαγγελματικής της θέσης για να τολμήσει εκείνο το απωθημένο που της βασανίζει τ’ όνειρο εδώ και χρόνια.
Δεν θα σε αρχίσω σε αυτά τα κατασταλαγμένα και βαριά φιλοσοφημένα κλισέ του τύπου “η γυναίκα σήμερα είναι ανεξάρτητη, χειραφετημένη και δυναμική και super woman κλπ, κλπ και τα καταφέρνει όλα μόνη της και δεν έχει ανάγκη κανέναν».
Αυτό που θα σου πω είναι ότι επειδή ακριβώς είναι ανεξάρτητη και χειραφετημένη και δυναμική και super woman, θέλει σε αυτή την ηλικιακή φάση να κάνει επιτέλους τα πράγματα όπως επιθυμεί αυτή.
Είναι πια εσωτερική της ανάγκη και βασικός της στόχος ζωής η ισορροπία και η σταθερότητα. Και αυτό έχει να κάνει με την ωριμότητα που έχει κατακτήσει και την εμπειρία που κουβαλάει στην πλάτη της.
Η γυναίκα μέχρι τα 45 της είναι σίγουρο ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει κάνει πολλά και έχει δει ακόμα περισσότερα.
Δεν θέλει λοιπόν πια να κάνει τίποτα που δεν θα προσθέτει ποιότητα στην καθημερινότητά της, τίποτα που να της χαλάει τη διάθεση, τίποτα που να την πονοκεφαλιάζει άδικα, τίποτα ανόητο να την βαραίνει και να την κάνει να σιχτιρίζει.
Δεν θέλει να σκάει η ζαχαρένια της για τίποτα και για κανέναν που είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο δεν θεωρεί ότι αξίζει να καταναλώσει φαιά ουσία ή να σπαταλήσει την ψυχική της ενέργεια.
Και μην βιαστείς να την κρίνεις και να την κατηγορήσεις ως κυνική ή εγωίστρια. Επιλεκτική και κατασταλαγμένη να την πεις.
Η γυναίκα σε αυτή τη φάση της ζωής της αρχίζει να εισέρχεται επιτέλους σ΄ εκείνη την κατάσταση που τη λένε “ζεν”.
Αποδέχεται τη ζωή όπως είναι και θέλει απλά να την απολαμβάνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Φοβάται αλλά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε και αν της τύχει.
Αποζητά τη δράση αλλά όχι την αλόγιστη ταχύτητα και τον άσκοπο παρορμητισμό.
Θέλει οι προσωπικές της σχέσεις να έχουν ουσία και αξία, οι εpωτικές της να της προσφέρουν μεστή ευχαρίστηση και όχι απλά περιστασιακή κενή ηδονή. Οι κοινωνικές της επαφές να μην είναι ψεύτικες και δήθεν. Να μην επιτρέπει στις επαγγελματικές της να την φθείρουν.
Και για να εξηγηθώ και πάλι και να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι η γυναίκα σε αυτή τη φάση πλέει σε πελάγη ευτυχίας μέσα στο ροζ συννεφάκι της, τυλιγμένη σ’ ένα πέπλο άγνοιας και ωχαδερφισμού.
Εννοώ ότι η γυναίκα σε αυτή τη φάση αισθάνεται σίγουρη για τον εαυτό της, γνωρίζει τι θέλει, έχει γεμάτα συναισθήματα και αυτό την κάνει να αισθάνεται ήρεμη, ευχαριστημένη και ικανοποιημένη.
Σςςςςςςς την ησυχία της λοιπόν, peace and quiet!Πηγή: loveletters.gr
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα