Μην χασετε

Ζεστό ή κρύο νερό; Τα οφέλη των δύο θερμοκρασιών στο σώμα και το δέρμα σου

Ένας οδηγός για το πώς η κάθε θερμοκρασία σε επωφελεί.

Μπορεί να μας αρέσει να σπάμε τους κανόνες κάποιες φορές, αλλά υπάρχουν μερικές κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να προσπαθούμε να τηρούμε σε ό,τι αφορά την επιλογή μεταξύ κρύου και ζεστού νερού – είτε πρέπει να το πιεις, να κάνεις ντους ή να πλύνεις το πρόσωπό σου.

Αν θέλεις να ενισχύσεις την ρουτίνα περιποίησης προσώπου και του σώματος σου, διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις:

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Κρύο νερό
Οφέλη ομορφιάς

Έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια σου; Αυτή είναι μια περίπτωση στην οποία πρέπει να προτιμήσεις το κρύο νερό. Το πλύσιμο του προσώπου σου με δροσερό νερό μπορεί να κάνει το δέρμα σου να ανανεωθεί και να σφίξει, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος. Το κρύο νερό μπορεί επίσης να κλείσει τους πόρους σου, κάτι που κάνει το δέρμα πιο ομοιόμορφο.

Οφέλη για το σώμα
Εάν μπορείς να ξεπεράσετε το πρώτο σοκ, το ντους με κρύο νερό μπορεί να έχει πολλά οφέλη για το σώμα και το δέρμα σου. Αυτά περιλαμβάνουν την αύξηση κυκλοφορίας του αίματος, το κάψιμο λίπους (το σώμα σου πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να διατηρήσει την κανονική του θερμοκρασία), τη μείωση του πόνου των μυών μετά από μια προπόνηση και μια υγιή λάμψη.

Ζεστό νερό
Οφέλη ομορφιάς

Όταν πρόκειται να πλύνεις το πρόσωπό σου, είναι καλύτερο να προτιμήσεις το χλιαρό νερό. Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν καλύτερα με ζεστό νερό παρά με κρύο.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Οφέλη για το σώμα
Η κατανάλωση ζεστού νερού έχει πολλά οφέλη που δεν θα μπορούσες να έχεις με το παγωμένο νερό. Για αρχή, το ζεστό νερό μπορεί να σε βοηθήσει να “σπάσεις” το φαγητό στο στομάχι σου, το οποίο διευκολύνει την πέψη και μπορεί επίσης να βελτιώσει τις κινήσεις του εντέρου και να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, το ζεστό νερό βοηθάει στην απώλεια βάρους (το ζεστό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος σας, η οποία με τη σειρά της αυξάνει το μεταβολισμό), στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την εξάλειψη των τοξινών που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα