Μην χασετε

Εσύ ξέρεις πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να εφαρμόζεις;

Μήπως πέφτεις στη παγίδα της χρήσης υπερβολικής ποσότητας;

Advertisements

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος πρέπει να περιέχει πολλές στρώσεις ενυδατικής κρέμας, προκειμένου η επιδερμίδα να διατηρείται απαλή. Στην πραγματικότητα όμως μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα αποτελέσματα. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να βάζεις:

Είναι το περισσότερο καλύτερο;

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη ποσότητα δεν ισούται με καλύτερη ενυδάτωση. Τα πολλά στρώματα ενυδατικής κρέμας δεν αποτελούν ιδανική τακτική, καθώς η επιδερμίδα μπορεί να απορροφήσει ορισμένη ποσότητα κάθε φορά. Η περιττή κρέμα απλά “κάθεται” στην επιφάνειά της, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει λιπαρό.

Για καλύτερη ενυδάτωση της υπερβολικά ξηρής επιδερμίδας, προτίμησε να απλώνεις μικρή ποσότητα προϊόντος ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα.

Η ιδανική ποσότητα

Ο γενικός κανόνας λέει πως ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού είναι ιδανική για ολόκληρο το πρόσωπο.

Η κατάλληλη κρέμα

Η ιδανική ενυδατική κρέμα προσώπου είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας. Αναζήτησε ειδικές φόρμουλες για ακνεϊκά δέρματα, αν ταλαιπωρείσαι από ακμή, πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις εάν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα ή κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά αν έχεις ώριμη επιδερμίδα.

Σημασία όμως έχει και η σύσταση της κρέμας. Οι oil-free συνθέσεις, που έχουν ως βάση το νερό, τυπικά απορροφώνται γρηγορότερα, από εκείνες που έχουν ως βάση κάποιο έλαιο.

Με τι μπορεί να αντικατασταθεί η ενυδατική κρέμα;

Εξαιρετική εναλλακτική για την κλασική κρέμα προσώπου μπορεί να είναι ένα ενυδατικό έλαιο, που χαρίζει άμεση λάμψη. Η χρήση ενός τέτοιου προϊόντος στο τέλος της skincare ρουτίνας, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα

Advertisements

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα