Μην χασετε

Επίδομα ανεργίας: Έρχεται νέα παράταση – Ποια είναι τα νέα δεδομένα.

Νέα παράταση έρχεται για το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση εθνικού σκοπού σε όσων οι επιχειρήσεις παραμένουν σε αναστολή, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους.

Πλέον φαίνεται ότι θα δοθεί παράταση καταβολής επιδόματος ανεργίας σε όσους λήγει η ανεργία τον Μάιο.

Πριν λίγες μέρες δόθηκε νέα δίμηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για όσους έληγε τον Απρίλιο.

Advertisements

Σύμφωνα με τη νέα τροπολογία «Στήριξη ανέργων, μέτρα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων»

– Παρατείνεται, κατά δύο μήνες, η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει, εντός του μηνός Απριλίου ενεστώτος έτους.

– Διευρύνεται η παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και των δόσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσες.

Παράλληλα παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν μέχρι τέλος Μαΐου μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Advertisements

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Υπενθυμίζεται πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα