Μην χασετε

Εξαντλείσαι στο γυμναστήριο και δεν χάνεις βάρος; Αυτό είναι το συνηθέστερο λάθος

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, όταν όμως η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, δυσκολευόμαστε να επικεντρωθούμε σε αυτή μόνο λίγο πριν το καλοκαίρι – την εποχή δηλαδή που όλες ξεκινάμε να ανησυχούμε για… τα 2 – 3 παραπανίσια κιλάκια μας.

Εξάλλου, τι καλύτερο από τη συστηματική άσκηση για καλή σωματική και ψυχική υγεία; Το οφέλη της γυμναστικής είναι αδιαμφισβήτητα, γι’ αυτό και ολοένα και περισσότερες γυναίκες σπεύδουν να εντάξουν στην καθημερινή τους ρουτίνα και μερικά λεπτά άσκησης.

Ακόμα και αν οι οικογενειακές ή επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν τους αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Κεφάλαιο «άσκηση» λοιπόν. Μπορεί η συνέπεια και η θέληση να σου εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς; Δυστυχώς όχι. Κι αυτό, διότι πολλές από εμάς επιμένουμε στο ίδιο λάθος που μας κρατά μακριά από την επίτευξη του στόχου μας.

Ποιο είναι αυτό;

Advertisements

Ότι είτε όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, είτε όταν λέμε «ναι» στη γυμναστική στο σπίτι, έχουμε την τάση να «κολλάμε» στην ίδια άσκηση. Όσο απίστευτο και να σου ακούγεται, η συνήθειά μας αυτή είναι σύμφωνα με τους ειδικούς υπεύθυνη για τη μη απώλεια βάρους!

Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες trainers είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε πρόγραμμα γυμναστικής κάθε τέσσερις με πέντε εβδομάδες, προκειμένου το σώμα μας να μην συνηθίζει σε αυτό και να εξακολουθήσει να ενεργοποιεί και να γυμνάζει τους μύες μας, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τη μυϊκή μας μάζα.

Δυστυχώς, όσο και να μας έχει βολέψει ένα πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να το ακολουθούμε ατόφιο για περισσότερες από 5 συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς με τον τρόπο αυτό εμποδίζουμε τον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες αλλά και να αυξήσει τη μυϊκή μας μάζα.

Αιτία; Όταν «μαθαίνουμε» σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, σταδιακά καταβάλλουμε ολοένα και μικρότερη προσπάθεια για να το φέρουμε εις πέρας.

Advertisements

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητάμε συχνά από τον γυμναστή μας να προσθέτει νέες ασκήσεις στο workout μας ή αν γυμναζόμαστε στο σπίτι, να αναζητούμε συνεχώς νέα προγράμματα για όλο το σώμα!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα