Μην χασετε

Ελεονώρα Μελέτη: «Σηκώνω το δάχτυλο, όλοι καταλαβαίνετε πoιo, σε εκείνους που τo ζητάει η ψυχή τους»

Δύσκολη η περασμένη χρονιά για την Ελεονώρα Μελέτη σε επαγγελματικό επίπεδο μετά το «ναυάγιο» της πρωινής της εκπομπής που έφερε σύμφωνα πάντα με τις έντονες φημολογίες ένα γενικότερο άσχημο κλίμα για εκείνη στο κανάλι της Κάντζας.

 

Εκείνη, όμως, προσπαθεί να μην επηρεάζεται. Για την ίδια μοναδικές αιτίες έγνοιας είναι η οικογένειά της και το κατέστησε σαφές μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό το Instagram.

Με αφετηρία τη μικρή Αλεξάνδρα η δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα υπερηχογράφημα από όταν ήταν έγκυος και ξεδίπλωσε τη σκέψη της πάνω στα  συναισθήματα που βίωσε εκείνη την εποχή. Θυμήθηκε τις ανασφάλειες που είχε σε νεότερη ηλικία και πως ο ερχομός της κόρης της τη βοήθησε να τις ξεπεράσει.

Advertisements

Μία κίνηση της Αλεξάνδρας προς εκείνη την έκανε όπως ομολογεί να «προσγειωθεί» και πάλι στα σημαντικά και ουσιώδη και να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους «το τραβάει η ψυχή τους».

 

«Όταν βλέποντας αυτό το υπερηχογράφημα μάς ενημέρωσαν πως περιμένουμε κορίτσι, το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν χαρά κ αμέσως μετά φόβος. Δεν με ενδιέφερε ποτέ πραγματικά τι φύλο θα είναι το μωρό μου, απλά μέσα μου ένιωθα πως θα μου ήταν πιο «εύκολο» να είμαι «αγορομάνα». Ίσως γιατί είχα ανέκαθεν πολύ ανεπτυγμένη την «αρσενική» πλευρά μου κ ένα κορίτσι θα με έβγαζε από τη ζώνη ασφαλείας μου».

 

Advertisements

«Πήγα που λέτε στο πατρικό μου, για ξεσκαρτάρισμα. Κ τι δε βρήκα… Ανάμεσα σε αντικείμενα 30 ετών βρήκα σημειώσεις, εκθέσεις, φωτογραφίες, ημερολόγια. Διαβάζοντας σκόρπιες σελίδες συνειδητοποίησα πως αυτά που φέρω ως ενήλικας, ( πεποιθήσεις, βιώματα, «θεματάκια» προσωπικά όπως αυτά που έχουμε όλοι) υπήρχαν από τότε. Και κάπου εδώ έρχεται η Αλεξάνδρα. Και κάπως έτσι συνειδητοποίησα τον θεραπευτικό της ρόλο. Γιατί διαβάζοντας τις σκέψεις κ τα συναισθήματα μου όταν ήμουν 12,14,16 ετών… είδα πως δυσκολίες που είχα, ανασφάλειες κ φόβοι μαλάκωσαν , ηρέμησαν, μέσα από τη φροντίδα κ την αγάπη μου προς την Αλεξάνδρα. Σαν να «φρόντιζα» παράλληλα τη μικρή Ελεονώρα, σε όλα όσα τη δυσκόλευαν μέχρι τώρα».

«Το καλύτερο όμως το έζησα πριν λίγο…Όταν συνέβη κάτι και ένιωσα για πρώτη φορά την ενσυναίσθηση που έχει η μικρή μου, κ τη φροντίδα που έσπευσε να μου χαρίσει απλόχερα εκείνη, όταν έκρινε πως τη χρειάζομαι. Και κάπως έτσι έλιωσα, προσγειώθηκα κ πάλι στον πλανήτη των σημαντικών κ αξιόλογων, κ κάπως έτσι σηκώνω το δάχτυλο ( όλοι καταλαβαίνετε ποιο) σε όλους εκείνους που το ζητάει η ψυχή τους», έγραψε μεταξύ άλλων στη λεζάντα του ποστ της.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα