Μην χασετε

Ελένη Ράντου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας της, οι παρενοχλήσεις και η γνωριμία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Η Ελένη Ράντου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΕΡΤ1 με παρουσιάστρια την Έλενα Κατρίτση με αφορμή και τη νέα  σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις» στην οποία θα πρωταγωνιστεί.

 

Η ηθοποιός μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής αλλά και το bullying που δέχτηκε ως παιδί γιατί φορούσε γυαλιά κάτι που όπως αποκάλυψε βίωσε και η κόρη της 30 χρόνια μετά στο νηπιαγωγείο για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια όμως η Ελένη Ράντου μίλησε και για τη μητέρα της η οποία πάσχει από άνοια και όπως είπε νιώθει σαν μαμά της.

Advertisements

“Σε αναγνωρίζει;” τη ρώτησε η Έλενα Κατρίτση.

 

“Δεν ξέρω αν είναι από κεκτημένη ταχύτητα που ακούω το όνομά μου. Κάποιες ώρες, μου τίθεται η ερώτηση ποια είμαι… Εκεί μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις σαν να είναι ένα μωρό δυο-τριών μηνών. Τώρα ανακαλύπτω πώς ένιωθε η κόρη μου ως μωρό μέσα από τη μητέρα μου. Όταν είσαι στο μάτι του κυκλώνα δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Όταν ολοκληρωθεί αυτό τότε θα σου πω πόσο σε καταβάλει. Αυτή τη στιγμή είμαι εκεί με χιούμορ, με αγάπη, με φροντίδα και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ερωτηθεί αν ζορίζομαι. Και βέβαια ζορίζομαι αλλά η προτεραιότητα είναι άλλη” είπε η Ελένη Ράντου.

 

Advertisements

Η κουβέντα λίγο μετά πήγε στην γνωριμία της με τον σύζυγό της Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μια σχέση για την οποία όπως είπε της χρέωσαν πολλά.

 

 

 

“Όταν τον γνώρισα δεν μπορούσα να τον δω ως σύντροφο. Όταν βρέθηκα δίπλα στον Βασίλη, λόγω της ιστορίας που είχε κι εγώ μόλις ξεκινούσα, έπρεπε να σταθώ στο ύψος μιας πολύ μεγάλης ιστορίας. Υπήρχε ένα περιβάλλον που το επέβαλε. Υπήρχε κι ένα περιβάλλον γυναικών οι οποίες ήταν έξαλλες μαζί μου. Υπήρχε ένα κλίμα από τη δισκογραφική του. Τι είχα ακούσει! Επειδή φορούσα μίνι, ήμουν φτηνιάρα, ελαφριά, ότι μάλλον είμαι κατώτερη” είπε και συνέχισε, “Στο κομμάτι του θεάτρου ποτέ ο Βασίλης δεν έχει συμμετάσχει οικονομικά γιατί θέλω να είναι δική μου η ευθύνη.

Advertisements

Στην πρώτη μου δουλειά, τι ότι τρώω τα λεφτά του Βασίλη γραφότανε, τι ότι έχω σχέση να τον εκμεταλλευτώ. Νομίζω ότι μου χρωστάει πάρα πολλά πίσω η κοινή γνώμη σε αξιοπρέπεια. Δεν επηρέασαν τη σχέση μας. Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο αλλά το δούλεψα πολύ γερά ότι το πρόβλημα του άλλου είναι δικό του όχι δικό μου”.

 

Ακόμα μίλησε για τις καταγγελίες συναδέλφων της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας λέγοντας, “”Και ποιος δεν έχει δεχτεί παρενόχληση; Σε όλους τους χώρους. Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση, η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Το θέατρο έχει ενοχοποιηθεί σαν ο χώρος που συμβαίνουν μόνο αυτά. Η τωρινή κατάσταση με έπιασε αδιάβαστη. Ήξερα για συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες εργασιακά, ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι. Αυτό τις λεπτομέρειες που διαβάζω δεν τις ήξερα. Προσπαθώ να πάρω απόσταση και βλέπω πώς ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας.

Το σύστημα έχει δώσει πολλά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους και τους παραδώσει κλειδιά. Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και αυτό το πράγμα να το εμπιστεύεται το σύστημα; Άρα σε ενθαρρύνει και σου δίνει θέσεις εξουσίας επειδή σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί. Για πρώτη φορά, ακούγοντας τέτοια περιστατικά, η κοινωνία αντέδρασε χωρίς να ενοχοποιήσει το θύμα. Δεν του το καταλογίζει, “α, τα ήθελες κι εσύ, καλά να πάθεις”. Υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στο σοκ που παθαίνει το θύμα. Ίσως κι αυτός είναι ένας λόγος “γιατί τώρα”.

 

Ωστόσο η Ελένη Ράντου, δε δίστασε να μιλήσει και για το πως είναι σήμερα η σχέση της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μετά από 30 χρόνια κοινής πορείας αλλά και το μυστικό που τους κράτησε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

«Είμαστε μαζί κοντά τριάντα χρόνια. Κοιτώντας τον νιώθω τώρα πια γαλήνη. Μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι με έχει αγαπήσει άνθρωπος, περισσότερο από τον Βασίλη, γιατί με έχει αποδεχθεί έτσι όπως είμαι. Δεν έχει προσπαθήσει να με αλλάξει, γελάει πάρα πολύ μαζί μου, με σεβάστηκε, με εκτίμησε πάρα πολύ, με έναν πάρα πολύ διακριτικό τρόπο, χωρίς να το δείχνει ούτε στον εαυτό του, ούτε σε εμένα! Συνήθως το μαντεύω. Δεν είναι η εποχή μετά από τόσα χρόνια των παραπόνων αλλά του απολογισμού.

 

Ο απολογισμός λέει έζησα μια πολύ καλή συντροφική ζωή με τον Βασίλη. Ακόμα και όταν έλειπε, γιατί ο Βασίλης πάντα έλειπε, ήταν ο λόγος που μείναμε μαζί επειδή δεν είχαμε χρόνο να τσακωθούμε. Ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι. Επιμείναμε σε αυτή τη σχέση, την προστατεύσαμε και την κρατήσαμε. Είναι ένας κύκλος ζωής που μου φέρνει γαλήνη. Δεν μου δημιούργησε ποτέ μια μεγάλη ταραχή ο Βασίλης ή μια ανασφάλεια ότι θα τον χάσω» είπε για την κοινή ζωή της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

 

 

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα