Μην χασετε

Είναι ασφαλής η λεύκανση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πολλές γυναίκες ενδιαφέρονται για τη λεύκανση των δοντιών τους ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Το χρώμα των δοντιών παίζει μεγάλο ρόλο στη συνολική εμφάνιση ενός ατόμου.

Advertisements

Τα δόντια που έχουν αποχρωματιστεί τείνουν να φαίνονται λιγότερο ελκυστικά. Ωστόσο, τα επαγγελματικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών είναι συχνά αποτελεσματικά στην αφαίρεση οδοντικών λεκέδων.

Πώς λειτουργεί η λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση των δοντιών, η οποία είναι επίσης γνωστή ως οδοντική λεύκανση, αφαιρεί χημικά τους οδοντικούς λεκέδες. Κατά τη διάρκεια μιας εφαρμογής, ένα οδοντικό λευκαντικό προϊόν εφαρμόζεται στα δόντια για μια καθορισμένη περίοδο για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων που έχουν παγιδευτεί μέσα στο σμάλτο των δοντιών με την πάροδο του χρόνου.

Τα οδοντικά προϊόντα λεύκανσης είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση του αποχρωματισμού που προέρχεται από βαθιά χρωματισμένα τρόφιμα και ποτά, αλλά δεν μπορούν να απομακρύνουν μόνιμους λεκέδες, όπως εκείνους που προέρχονται από ένα ελάττωμα γέννησης ή οδοντικό τραύμα.

Οι γιατροί προτείνουν λεύκανση των δοντιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν ελάχιστες έρευνες για την τεκμηρίωση της ασφάλειας των κιτ λεύκανσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, πολλοί γιατροί προτείνουν οι έγκυες γυναίκες να περιμένουν μέχρι να γεννήσουν και έπειτα να προβούν σε αυτή τη διαδικασία Τα περισσότερα χημικά λευκαντικά δοντιών περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο χημικό είναι απλά νερό με ένα επιπλέον άτομο οξυγόνου. Ωστόσο, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς εάν χρησιμοποιείται σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Εγκυμοσύνη και λεύκανση δοντιών

Ένας άλλος λόγος για να καθυστερήσετε μια λευκαντική θεραπεία μέχρι τη γέννηση του παιδιού σας είναι η ουλίτιδα εγκυμοσύνης. Η κατάσταση αυτή, η οποία προκαλεί φλεγμονή των ούλων, συμβαίνει λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης.

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αυξάνουν τη ροή του αίματος στα ούλα, καθιστώντας τους πιο επιρρεπείς σε αιμορραγία, πρήξιμο και ευαισθησία. Η συνεπής οδοντική υγιεινή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των ούλων, αλλά οι χημικές ουσίες ενός κιτ λεύκανσης δοντιών μπορεί να επιδεινώσουν τους ιστούς των ούλων που είναι ήδη ευαίσθητοι.

Οι τακτικές οδοντικές επισκέψεις

Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού καθαρισμού, που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μίας οδοντιατρικής επίσκεψης, ο οδοντίατρος απομακρύνει τις συσσωρεύσεις πέτρας από τα δόντια. Η πλάκα αυτή, έχει κίτρινη απόχρωση που μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια σας.

Οι οδοντιατρικοί καθαρισμοί πρέπει να συνεχιστούν σε όλη την εγκυμοσύνη σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ποτέ, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεδομένου ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της περιοδοντικής νόσου, η οποία συνδέεται με πρόωρες γεννήσεις και βρέφη με χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση.

Advertisements

Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός 
Tel Aviv University 

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα