Μην χασετε

Είναι σωστό να ρωτήσετε τον σύντροφό σας για το σ∈ξουαλικό του παρελθόν;

Ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα είναι ο ∈ρωτας. Αναμφισβήτητα είναι περίπλοκος και μυστηριώδης με πολλούς τρόπους. Και φυσικά όταν είστε ∈ρωτευμένοι θέλετε να μάθετε τα πάντα για τον άλλον. Όμως τι συμβαίνει όταν θελήσετε να ανακαλύψετε το παρελθόν του άλλου; Είναι σωστό να ρωτήσετε τον σύντροφό σας για τις προηγούμενες σχέσεις του ή θα τον φέρετε σε δύσκολη θέση;

Οι σχέσεις είναι ευαίσθητες και όταν είναι ακόμα στα αρχικά στάδια οι πιθανότητες είναι και το ζευγάρι να νιώθει ευάλωτο- κανείς δεν θέλει να κάνει λάθος κίνηση ή να πει κάτι άβολο. Από την άλλη μεριά είναι λογικό όταν βρίσκεστε σε μια σχέση να θέλετε να μάθετε για το παρελθόν του συντρόφου σας. Και δεν εννοούμε μόνο για τη σ∈ξι βραδιές, αλλά και για τις συναισθηματικές συνδέσεις που ενδεχομένως είχε πριν από εσάς. Και αυτό προκαλεί το ερώτημα: πρέπει πραγματικά να ρωτήσετε για τις προηγούμενες σχέσεις τους; Μήπως έχει σημασία;

Τώρα, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μιλάμε για ένα πολύ διαφορετικό σύνολο ερωτήσεων από εκείνες που περιβάλλουν τη σ∈ξουαλική υγεία του νέου σας συντρόφου. Ξαφνικά δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο από το να ρωτήσετε το έτερό σας ήμισυ εάν αγάπησε τον/την πρώην του, πόσο καιρό ήταν μαζί και πώς ήταν η σ∈ξουαλική τους ζωή. Πριν όμως θέσετε αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να είστε έτοιμοι να ακούσετε και κάποιες σκληρές αλήθειες που μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία σας. Γι αυτό είναι σημαντικό κάθε φορά που κάνετε ένα ερώτημα, να έχετε εξετάσει και τις συνέπειες των πιθανών απαντήσεων.

Για να σας προετοιμάσουμε για τις πιθανές απαντήσεις που μπορεί να πάρετε, σας δίνουμε μερικές ερωτήσεις που είναι καλό να κάνετε πρώτα στον εαυτό σας, πριν θελήσετε να μάθετε για το ιστορικό των σχέσεων του συντρόφου σας.

Advertisements

Γιατί θέλετε να μάθετε;     

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ρωτήσετε τον σύντροφό σας για το παρελθόν του. Μαθαίνοντας το πώς ήταν σε προηγούμενες σχέσεις και τι συνέβη ίσως σας δώσει σημαντικές πληροφορίες για την τωρινή σας σχέση. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν οι συνήθειες που είχατε στις προηγούμενες σχέσεις είναι συμβατές με αυτή που έχετε τώρα. Τούτου λεχθέντος, βεβαιωθείτε ότι οι ερωτήσεις που σκέφτεστε να θέσετε δεν πρόκειται απλώς να τροφοδοτήσουν τις ανασφάλειες που έχετε σχετικά με τον εαυτό σας ή τις προηγούμενες σχέσεις σας.

Είστε αρκετά κοντά για να νιώθετε άνετα να μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες;

Κάθε σχέση έχει το δικό της ρυθμό. Είναι λοιπόν σημαντικό να βεβαιωθείτε πόσες λεπτομέρειες μπορείτε αν μάθετε για το παρελθόν και εάν νιώθετε και οι δυο άνετα με αυτή την εξομολόγηση. Σιγουρευτείτε ότι είστε αρκετά δεμένοι και αν δεν είστε ακόμα, τότε δώστε λίγο χρόνο.

Ποια είναι τα καλύτερα και χειρότερα πιθανά αποτελέσματα;

Όταν αποφασίζετε να μάθετε το συναισθηματικό παρελθόν του άλλου, ίσως είναι χρήσιμο να φανταστείτε τι είδους απαντήσεις θα μπορούσατε να λάβετε και πώς θα τις χειριστείτε.

Από την άλλη μεριά εάν ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος να μιλήσεις για τις παλιές του σχέσεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχείτε. Οι άνθρωποι επεξεργάζονται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και μερικοί είναι πιο επιφυλακτικοί από άλλους. Γι αυτό εάν ο ρωτήσετε τον σύντροφό σας, αλλά εκείνος σας πει πως χρειάζεται χρόνο, δεν σημαίνει πως πρέπει να βγάλετε το συμπέρασμα ότι δεν σας αγαπάει.

Advertisements

Μερικές φορές οι προσωπικές εμπειρίες είναι αυτό ακριβώς-προσωπικές. Ανάλογα με τον άνθρωπο, θα υπάρχουν πάντα κάποιες ερωτήσεις που είναι καλύτερα να μείνουν αναπάντητες. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι τώρα μαζί σας και το παρελθόν είναι πάντα εκεί, αλλά το μέλλον εξαρτάται από εσάς. Και όπως σε όλες τις σχέσεις, έτσι και στις ∈ρωτικές, είναι σημαντικό να ακούτε τον άλλον και να σέβεστε τα όρια του.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα