Μην χασετε

Είναι κουρασμένη η ψυχή σας; 10 πράγματα που την εξουθενώνουν και τι να κάνετε

Ξυπνάτε μετά από 8 ώρες ύπνου και πάλι νιώθετε εξαντλημένοι; Έχετε ταραγμένο ύπνο και το μυαλό σας είναι γεμάτο ανησυχίες; Νιώθετε συνεχώς ότι δεν έχετε ενέργεια;

 

Αν τα βιώνετε όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό ότι η ψυχή σας είναι κουρασμένη.

 

Advertisements

Μια κουρασμένη ψυχή οδηγεί σε μια ζωή που δεν είναι ευθυγραμμισμένη με τους προσωπικούς στόχους και τον προσανατολισμό που θέλετε να ακολουθήσετε. Έχετε την αίσθηση ότι η ζωή δεν έχει νόημα, οι προσπάθειες σας είναι μάταιες και πως κινείστε προς την λάθος κατεύθυνση.

 

Συνεπώς, η ενέργεια σας χαραμίζεται για να πολεμήσετε αυτή την κατάσταση. Η ροή της γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Είναι σαν μια φλόγα που τρεμοπαίζει σε ένα άδειο δωμάτιο.

Για να ελέγξετε το επίπεδο της ενέργειας σας, τρίψτε τις παλάμες σας μεταξύ τους για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα χωρίστε τες αργά. Αν τα επίπεδα της ενέργειας σας είναι υψηλά και η ψυχή σας βρίσκεται σε ισορροπία, θα αισθανθείτε μια δόνηση και μια ζεστασιά ανάμεσα στις παλάμες.

Advertisements

Αντίθετα, αν δεν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος. Έχετε πολύ λίγη ενέργεια και η ψυχή σας είναι κουρασμένη.

10 πράγματα που εξουθενώνουν την ψυχή σας:

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω:

  1. Βρίσκεστε σε λάθος δρόμο, σε αντίθεση με τον αληθινό σας εαυτό.
  2. Λέτε «ναι» αν και θέλετε να πείτε «όχι».
  3. Αυτά που κάνετε δεν εκπληρώνουν τους στόχους σας.
  4. Συμμετέχετε σε ασήμαντους καβγάδες ή κουτσομπολιά.
  5. Περιβάλλεστε από τοξικούς ανθρώπους.
  6. Σας κατακλύζουν συνεχώς αρνητικές σκέψεις.
  7. Είστε κολλημένοι στο παρελθόν.
  8. Κυριαρχεί η σύγχυση στις σκέψεις και στις αποφάσεις σας.
  9. Καταναλώνετε πολύ φαγητό, αλκοόλ ή ναρκωτικά.
  10. Δεν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και δεν αγαπάτε αυτό που είστε.

 

Όλα τα παραπάνω, μπορούν να κάνουν μια ψυχή να κουραστεί. Έτσι, είναι δυνατό να προκληθούν σοβαρά προβλήματα όπως κατάθλιψη και απώλεια των ψυχικών ικανοτήτων όπως της διαίσθησης και της ενσυναίσθησης. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν ένα άτομο σε εθισμούς ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Επομένως, αν είναι κουρασμένη η ψυχή σας, είναι επείγουσες κάποιες αλλαγές. Το πρώτο βήμα είναι να ανιχνεύσετε την ρίζα του προβλήματος. Όταν είστε βέβαιοι για τις αιτίες πρέπει να είστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσετε.

Advertisements

Για να σώσετε την ψυχή σας, σας προτείνουμε τα παρακάτω:

  1. Διαλογιστείτε καθημερινά.
  2. Διαβάστε βιβλία για την πνευματική ζωή. Αυτό θα σας εμπνεύσει να αναζητήσετε την αληθινή σας φύση.
  3. Ακούστε καλή, πνευματική μουσική.
  4. Μάθετε να χρησιμοποιείτε τους κρυστάλλους.
  5. Γειωθείτε.
  6. Ορίστε έναν συγκεκριμένο και θετικό στόχο, και δουλέψτε για την επίτευξη του.
  7. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους.
  8. Κάντε κάποιο σπορ για να ενωθείτε με την φύση όπως τρέξιμο έξω ή κολύμβηση.
  9. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Ακόμα και αν πιστεύετε πως δεν είστε τέλειοι, είστε ήδη κάποιοι ξεχωριστοί και αξίζετε κάτι καλύτερο. Και εξάλλου, ο εαυτός μας είναι ότι έχουμε και μπορούμε μόνο να δουλέψουμε για την αυτό-βελτίωση μας.

 

Φυσικά, αν τα συμπτώματα της κουρασμένης ψυχής σας είναι πραγματικά έντονα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ψυχολόγο. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από αυτή την κατάσταση του μυαλού και να θεραπεύσετε την ψυχή σας. Μόλις αποφασίσετε να αρχίσετε, τα θετικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν γρήγορα.

Μην ξεχνάτε πως ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, η ψυχή σας είναι δυνατή και μπορεί να ξεπεράσει όλες αυτές τις δυσκολίες!

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα