Μην χασετε

55 ιδέες για να δώσετε μια χαλαρωτική αύρα στο ντεκόρ του σπιτιού σας με το χρώμα της άμμου

Για να μάθετε την τέχνη της διακόσμησης του σπιτιού σας, η μελέτη των χρωμάτων και των αποχρώσεων είναι μια απαραίτητη συμβουλή ανεξάρτητα από το επιλεγμένο στυλ. Μεταξύ των πιο δημοφιλών αποχρώσεων στο εσωτερικό σχεδιασμό, υπάρχουν φυσικές αποχρώσεις που ταιριάζουν απόλυτα με τα υπόλοιπα χρώματα, υλικά και τελειώματα.

Advertisements

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη και χαλαρωτική διακόσμηση, σήμερα θα επικεντρωθούμε στην χρωματική άμμο, η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για την επίτευξη αυτής της αποστολής. Ας πάμε μαζί για να ανακαλύψουμε τις πολλές φανταστικές αποχρώσεις της για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε ένα μαγικό καταφύγιο, μια κομψή και χαλαρωτική φωλιά.

Το χρώμα άμμου

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η άμμος είναι ένα χρώμα με κιτρινωπό ή καφέ αντανακλάσεις που θυμίζει την ηρεμία και την ομορφιά των εξωτικών παραλιών στον πλανήτη μας. Όπως η φύση, το εσωτερικό σχέδιο φιλοξενεί διαφορετικές αποχρώσεις άμμου που κυμαίνονται από ανοιχτό μπεζ έως πιο σκούρο μπεζ, μερικές φορές κίτρινο, ροζ ή πορτοκαλί.

Οι αμμώδεις αποχρώσεις προσθέτουν μια χαλαρωτική και αρμονική αφή στο ντεκόρ ενώ παράλληλα μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε μια ζεστή ή μοντέρνα ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Ανάμεσα στις πολλές αρετές αυτού του μοντέρνου χρώματος, υπάρχει η ευελιξία και η δύναμή του να φέρνει μια σημείωση ισορροπίας και ηρεμίας σε κάθε δωμάτιο. Επιπλέον, οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι μια ιδανική άκρη διακόσμησης για να μεγεθύνετε οπτικά ένα περιορισμένο χώρο.

Για να αλλάξετε την ατμόσφαιρα, μια από τις πιο κλασικές παραλλαγές είναι η ανανέωση των τοίχων με λίγα στρώματα χρώματος. Εδώ έχετε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για να βρείτε την αγαπημένη σας σκιά βαφής άμμου. Εκτός από τις καταπραϋντικές αποχρώσεις, είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε τεχνοτροπία αμμοβολή που θα δώσει μια ωραία ηρεμία στους τοίχους που μοιάζει με τις λεπτές γραμμές της άμμου.

Αντικείμενα στο χρώμα της άμμου

Εάν δεν έχετε το χρόνο να επενδύσετε σε ριζικές αλλαγές, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μικρούς διακοσμητικούς μετασχηματισμούς. Για να ανανεώσετε, για παράδειγμα, τη διακόσμηση σε ένα λευκό καθιστικό, θεωρήστε τη διακόσμηση του καναπέ με πολλαπλά μαλακά μαξιλάρια σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπεζ και ντύνοντας το δάπεδο με ένα τάπητα της ίδιας παλέτας. Το ίδιο ισχύει και για την κρεβατοκάμαρα: ένα κρεβάτι με αμμουδιά και ένα τοίχο πλαισίων με παραθαλάσσια τοπία είναι μια δροσερή ιδέα για να πάρετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σχεδόν αβίαστα.

Χάρη στη φυσική της όψη, η άμμος ταιριάζει άριστα με σχεδόν κάθε άλλο χρώμα και έτσι ταιριάζει εύκολα σε κάθε τύπο διακόσμησης. Έτσι, μπορείτε να την υποδεχτείτε στην ρουστίκ ή εξοχική σας κουζίνα, σε ένα μπάνιο Zen, αλλά και σε ένα σύγχρονο σαλόνι ή ένα μινιμαλιστικό δωμάτιο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε συνδυασμούς και μικρές λεπτομέρειες για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός βαρετού ντεκόρ. Ας δούμε τώρα ποιες είναι οι καλές εναλλακτικές της συσχέτισης του χρώματος της άμμου.

Άμμος και άλλα χρώματα

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια αρμονική διακόσμηση σε φυσικές αποχρώσεις ή μια διακόσμηση που παίζει στις κομψές αντιθέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να προσθέσετε αντικείμενα φωτεινών χρωμάτων για να ζωντανέψετε την ατμόσφαιρα. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για τους πιο επιτυχείς συνδυασμούς άμμου με:

  • λευκό – για μια φωτεινή και ισορροπημένη διακόσμηση
  • ανοιχτό κίτρινο – για ζεστή και ηλιόλουστη ατμόσφαιρα
  • καφέ – για μια ρουστίκ και φυσική διακόσμηση
  • μπεζ ροζ – για απαλή και θηλυκή ατμόσφαιρα
  • μαύρο – για ένα σύγχρονο αποτέλεσμα αντίθεσης
  • και κομψό παστέλ – για ένα φρέσκο αλλά κομψό εσωτερικό

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα