Μην χασετε

Δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη: Πού οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσετε

Η εγκυμοσύνη είναι μια χαρούμενη περίοδος όμως, μερικές από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας, μπορεί να είναι ενοχλητικές.

Advertisements

Έχουμε συνηθίσει να μυρίζουμε όμορφα ανά πάσα στιγμή και κάτι τέτοιο θα το θέλαμε πολύ περισσότερο τώρα, στην εγκυμοσύνη, για να ταιριάζει με τα όμορφα συναισθήματα αναμονής του μωρού μας. Όμως η οσμή του σωματός μας μπορεί να αλλάξει προς το πιο.. δυσάρεστο και να χαλάσει την καλή μας διάθεση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές έγκυες γυναίκες. Υπάρχουν λόγοι αλλά υπάρχουν και λύσεις.

 Αιτίες της κακοσμίας

Οι αλλαγές στη μυρωδιά του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές. Τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα αλλάζουν δραστικά. Εξαιτίας αυτού, το σώμα μιας γυναίκας παράγει μεγάλες ποσότητες μιας ορμόνης που ονομάζεται οιστραδιόλη και αποτελεί τον κύριο λόγο των έντονων οσμών που προέρχονται από το σώμα. Τα φάρμακα που θα πρέπει να λάβετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες οσμές αλλά και η κατανάλωση διαφόρων τροφίμων όπως το κρεμμύδι κλπ. Άλλοι παράγοντες είναι η υψηλή θερμοκρασία του σώματος και το επιπλέον βάρος που οδηγούν σε υπερβολική εφίδρωση και κατά συνέπεια σε δυσοσμία σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τέλος, κάποια μυκητιακή ή βακτηριακή μόλυνση μπορεί να είναι ο ένοχος. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να αναζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας άμεσα.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Πώς να την αντιμετωπίσετε

Κάντε ντους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αλλάξτε το σαπούνι σας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ταλκ και ένα αποσμητικό (ασφαλή για το μωρό σας) για να παραμείνετε φρέσκες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα μετά από κάθε ντους.

Λουστείτε συχνά. Ψεκάστε με ένα απαλό άρωμα τη χτένα ή τη βούρτσα σας ώστε να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή χτένα και βούρτσα ώστε ο ιδρώτας και η βρωμιά στα μαλλιά σας να μην συσσωρεύονται στη βούρτσα σας.

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε υφάσματα που αναπνέουν, κατά προτίμηση βαμβακερά. Αποφύγετε να φοράτε ίδια ρούχα για δύο συνεχόμενες ημέρες. Βάλτε τα ρούχα σας για πλύσιμο μετά από κάθε φορά που θα τα φορέσετε. Ένας από τους έξυπνους τρόπους για απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από τα ρούχα στα ρούχα είναι να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι όταν ξεπλύνετε τα ρούχα σας. Εάν οι κάλτσες και τα εσώρουχα σας μυρίζουν πραγματικά τότε μπορείτε να τα βυθίσετε σε μίγμα από λευκό ξύδι και νερό για 15 λεπτά πριν τα πλύνετε.

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολλά υγρά και νερό. Αποφύγετε να τρώτε πικάντικες τροφές (κρεμμύδι, σκόρδο) και επιλέξτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά που δεν θα μειώσουν μόνο τις οσμές αλλά θα ωφελήσουν και το μωρό σας.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα