Μην χασετε

Δροσερή αναπνοή -Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείς από την κακοσμία του στόματος

Η κακοσμία του στόματος αφήνει μια πολύ δυσάρεστη «γεύση» στην καθημερινότητά μας: ενοχλεί τόσο αυτόν που την έχει, όσο και αυτόν που την αντιλαμβάνεται όταν συναναστρέφεται τον άλλον.

 

Το στόμα που αναδύει μια ανυπόφορη οσμή έχει λόγους που το κάνει.

Προβλήματα σε δόντια και ούλα, ξηροστομία (από την μειωμένη παραγωγή σάλιου), και διατροφή με ελλιπή παρουσία υδατανθράκων (ή με τροφές με έντονη γεύση) είναι μερικές από τις βασικές αιτίες εμφάνισής της.

Advertisements

Αν έχετε μια δυσάρεστη αίσθηση στο στόμα σε πολύ συχνή βάση, η λύση μιας γευστικής τσίχλας δεν φέρνει μόνιμο αποτέλεσμα.

Επίσης, αν δεν δείχνετε επιμέλεια στην φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής, μην περιμένετε να αλλάξει κάτι από την κατάσταση που βιώνετε.
Μην απελπίζεστε αν η δυσάρεστη αναπνοή έχει γίνει ένα με την καθημερινότητά σας.

Όπως διαβάσαμε στο Reader’s Digest, αυτή μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας.

Το πρόβλημα, λοιπόν, ξεκινά από μέσα. Υπάρχουν λύσεις που προσφέρουν πρόσκαιρη ανακούφιση, αλλά υπάρχει ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση και δεν είναι άλλος από την ποσότητα νερού που καταναλώνετε.

Advertisements

«Μην πιστεύετε ότι το να ζείτε μια καθημερινότητα με πολύ συχνές πλύσεις με στοματικό διάλυμα μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα. Οταν το στόμα σας γίνεται πιο ξηρό, τότε έχετε λιγότερο σάλιο. Κι όταν έχετε λιγότερο σάλιο, υπολείμματα τροφών και βακτήρια «εδραιώνονται» στο στόμα για μεγαλύτερο διάστημα» αναφέρει η οδοντίατρος Dr. Ada S. Cooper στο Business Insider.

Το νερό προστατεύει το στόμα από τα βακτήρια που κάνουν δυσάρεστη την αίσθηση στο στόμα.

Είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος να βοηθήσετε την κατάσταση.

Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρό σας, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και γιαούρτι, η αποφυγή του αλκοόλ και η φροντίδα των δοντιών σας με συστηματικό βούρτσισμα θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά.

πηγη

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα