Μην χασετε

Διμορφοθήκη: H ωραιότερη «Μαργαρίτα» της άνοιξης

Μπορεί να μοιάζει με μαργαρίτα όμως πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό είδος. Ο λόγος για την πανέμορφη διμορφοθήκη που δεν πρέπει να λείπει από κανένα μπαλκόνι ή κήπο. Σίγουρα κάπου στο χώρο σας θα υπάρχει ένα ηλιόλουστο σημείο για να τη φιλοξενήσει. Υπάρχουν ορθόκλαδες και έρπουσες ποικιλίες για να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και γούστο.

 

Οι ορθόκλαδες μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες, ενώ οι έρπουσες μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχους κρεμαστούς κήπους σε καλάθια ή ζαρντινιέρες και φυσικά να καλύψουν επιφάνεια γης σε μεγάλα παρτέρια. Είναι ιδανική επιλογή για τη βάση κορμών δέντρων αρκεί να έχουν άμεση πρόσβαση στο ηλιακό φως.

 

Advertisements

Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στη ζέστη αρκεί να φροντίζετε να μην στεγνώνει το χώμα της. Απαιτεί τακτική λίπανση για να σας χαρίσει πλούσια ανθοφορία και αφαίρεση των μαραμένων λουλουδιών της για να έρθουν τα καινούρια.

 

Το φθινόπωρο αφού ολοκληρωθεί η ανθοφορία, κλαδεύεται αυστηρά για να δώσει νέα ανάπτυξη την επόμενη άνοιξη. Θα τα βρει δύσκολα το χειμώνα αν είναι εκτεθειμένη σε κρύα ρεύματα και αέρα για αυτό οι έρπουσες ποικιλίες είναι πιο ανθεκτικές. Φυσικά δεν μας πειράζει αν δεν τα καταφέρει. Μπορούμε να την αντικαταστήσουμε νωρίς την επόμενη άνοιξη.

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα