Μην χασετε

Διακoσμείς το σπίτι σου από την αρχή; Οι 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Η σχεδιάστρια Donna Mondi μοιράζεται τα μυστικά της για ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Advertisements

Η ομορφιά ενός λευκού καμβά, μπορεί επίσης να γίνει η μεγαλύτερη πρόκληση, και σε αυτό ακριβώς ειδικεύονται σχεδιαστές όπως η Donna Mondi.

Η Mondi θεωρείται μια από τις κορυφαίες interior designers του Chicago, και ειδικεύεται στις πλήρεις ανακαινίσεις, στις νέες κατασκευές, και γενικότερα στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Είναι γνωστή για την ικανότητά της να συνδυάζει το κλασικό με το νέο και μοιράζεται τα δικά της 5 καλύτερα tips για το πώς να ξεκινήσεις τη διακόσμηση ενός νέου χώρου.

1. Προσδιόρισε τα πράγματα που αγαπάς
Ενώ η Mondi παραδέχεται ότι τα σχεδιαστικά της ένστικτα συνήθως “χτυπάνε” τη στιγμή που κουβεντιάζει με έναν πελάτη της και έχει ελέγξει τον χώρο στον οποίο θα δουλέψει, προσθέτει ότι οι εικόνες έχουν μεγάλη σημασία για την τελειοποίηση του σχεδίου. “Θα μπορούσαν να είναι δουλειές που έχουμε κάνει παλιότερα, ή πράγματα που βρήκαμε στα social media… δείχνοντας στους πελάτες εικόνες μαθαίνουμε τις προτιμήσεις τους “, λέει.

2. Μην ξεχνάς τον τρόπο ζωής σου
Αν, για παράδειγμα, μετακομίζεις από το πατρικό σου στο πρώτο δικό σου σπίτι, η αλλαγή είναι μεγάλη και πρέπει να πάρεις αποφάσεις που αφορούν εσένα και μόνο. Όπως λέει η Mondi, “είσαι έτοιμη να ζήσεις μια διαφορετική ζωή, πολύ πιο επεξεργασμένη από τις δικές σου επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι τα κομμάτια που θα φέρεις μαζί σου θα γίνουν πολύ πιο σημαντικά για εσένα”.

3. Ξεκίνα με μια ουδέτερη παλέτα
Ως προς το χρώμα, η Mondi συνήθως ξεκινάει το μεγαλύτερο μέρος των διακοσμήσεών της, με βάση “το μαύρο, το άσπρο και τα ενδιάμεσά τους”, γιατί, “αυτά τα χρώματα δεν βγαίνουν εκτός μόδας και στυλ”, εξηγεί.

Το κλειδί για να κρατήσεις τα πράγματα ενδιαφέροντα, είναι να προσθέσεις χρώμα σε χώρους που είναι εύκολο να αντικατασταθούν. “Μπορείτε να πάρεις πολλά χρώματα από βιβλία στo τραπεζάκι του σαλονιού, από συνθέσεις φυτών και λουλουδιών, ή μικρά αξεσουάρ.” Ακόμα κι αν δεν προσθέσεις χρώμα, τα κομμάτια με διαφορετική υφή “κάνουν το χώρο πιο δυναμικό”.

4. Πρόσθεσε κάτι έντονο και επανάλαβέ το 
“Όταν προσθέτεις κάτι σε ένα τολμηρό χρώμα, επανάλαβε το ιδανικά τρεις φορές”, συνιστά η Mondi, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα έπιπλο του σαλονιού που μπορεί να χρωματιστεί σε ένα έντονο κίτρινο.

Όταν επαναλαμβάνεις κάτι τέτοιο, βοηθάς το μάτι να το δεχτεί ως κάτι κανονικό, εξηγεί η Mondi, και αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους ανοιχτούς χώρους που θέλεις να δημιουργήσεις μια αίσθηση συνοχής (ας πούμε στην κουζίνα και στο σαλόνι). “Αν είναι μόνο ένα στοιχείο, το μυαλό σου δεν μπορεί να το επεξεργαστεί και δεν το συνδέει με τίποτα άλλο”.

Advertisements

5. Σκέψου κάθετα
Ειδικά αν ο χώρος σου είναι σχετικά χαμηλός, είναι καλύτερο να προσθέσεις ένα κάθετο στοιχείο, όπως έναν μακρόστενο πίνακα, για να δώσει την αίσθηση του ύψους, προτείνει η Mondi.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα