Μην χασετε

Διακόσμηση Wabi Sabi – Η μοντέρνα τάση που γεμίζει τα περιοδικά διακόσμησης για να εμπνευστείτε

Διακόσμηση Wabi Sabi – Η μοντέρνα τάση που γεμίζει τα περιοδικά διακόσμησης για να εμπνευστείτε

Ίσως να μην το έχετε ακούσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Wabi Sabi δεν είναι καινούργιο. Ναι, είναι πιθανό ότι τα τελευταία χρόνια είναι πιο μοντέρνα, και αν όχι μια από τις πιο διαδεδομένες τάσεις διακόσμησης, ωστόσο, επιμένουμε, είναι μια ανατολικοποιημένη ιδέα που είναι μαζί μας για πολύ καιρό.

Advertisements

Αυτή η ιαπωνική φιλοσοφία έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, βασισμένη σε σαφείς ενδείξεις, όπως ότι τίποτα δεν είναι τέλειο, τίποτα δεν είναι μόνιμο και τίποτα δεν είναι πλήρες. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτή την ιαπωνική τάση που αρχίζει να γεμίζει τα περιοδικά διακόσμησης; Στη συνέχεια σας λέμε ποια είναι η διακόσμηση Wabi Sabi και τα μυστικά της.

Τι είναι το Wabi Sabi;

Το Wabi Sabi θα μπορούσε να οριστεί ως μια αυξανόμενη τάση που επιδιώκει την ομορφιά στην ατέλεια και την ακαταστασία των πραγμάτων. Μια διακοσμητική τάση που δέχεται τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης και την αποσύνθεση της ίδιας της ζωής.

Το Wabi προέρχεται από το wa, που σημαίνει αρμονία, γαλήνη και ηρεμία. Από την άλλη πλευρά, το Sabi σημαίνει κάτι σαν το λουλούδι του χρόνου. Υπονοεί τη φυσική εξέλιξη του χρόνου, την υποβάθμιση ή τη φωτεινότητα αυτού που κάποτε ήταν θαυμάσιο.

Μπορούμε συνεπώς να καταλάβουμε ότι με το Wabi Sabi γίνεται αναφορά στην κατανόηση ότι η ομορφιά είναι εντελώς εφήμερη ή η αναζήτηση για ομορφιά στην ατέλεια. Έχοντας αυτό υπόψη, ας δούμε τι προσπαθούν να μεταδώσουν τα δωμάτια Wabi Sabi και πώς επιτυγχάνεται αυτό το περιβάλλον.

Διακόσμηση Wabi Sabi

Οι ειδικοί λένε ότι το Wabi Sabi δεν πρέπει να κατανοηθεί ως ιαπωνικό διακοσμητικό ύφος. Μάλλον θα πρέπει να μοιάζει με διάθεση. Ένας τρόπος να αντιληφθείς τον κόσμο, εξαλείφοντας περιττά πράγματα και αφήνοντας τα απαραίτητα. Επιπλέον, η διακόσμηση Wabi Sabi θα βασίζεται σε πολλά σημεία:

  • Αγαπήστε τις ατέλειες
  • Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά
  • Μινιμαλιστικοί χώροι
  • Η χρήση θαμπών σιωπηρών χρωμάτων

Αγαπήστε τις ατέλειες

Το ύφος Wabi Sabi προσπαθεί να μιμηθεί το παράδοξο της φύσης, την τελειότητα γεμάτη ατέλειες. Τα δωμάτια διακοσμημένα με το Wabi Sabi γιορτάζουν τις ρωγμές, τις ρωγμές και τις τριβές. Τα χρονικά σήματα είναι απολύτως ευπρόσδεκτα, όπως τα έπιπλα με ιστορία, αυτά που μπορούν να αποκατασταθούν αλλά αφήνουν μέρος της ζωής σας στο προσκήνιο, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή.

Χρησιμοποιώντας αυτό το είδος επίπλου μας θυμίζει ότι είμαστε παροδικοί, ότι δεν θα είμαστε εδώ για πάντα και ότι ο υλικός κόσμος γύρω μας προχωράει και γεμίζει τις επιφάνειες του με σημάδια.

Advertisements

Χρήση φυσικών υλικών

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια φιλοσοφία όπως το Wabi Sabi, ότι ένας λάτρης της φύσης, απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών. Έτσι, φυσικές ίνες όπως κάνναβη, λινάρι ή λυγαριά θα είναι περισσότερο από απαραίτητα.

Άλλα υλικά όπως το ξύλο, το ευγενές κατ’εξοχήν υλικό , είναι επίσης επαναλαμβανόμενα. Δεν ξεχνάμε φυσικές πέτρες όπως μάρμαρο ή γρανίτη. Επιπλέον, εμφανίζονται επίσης δόσεις από σκυρόδεμα, κεραμικά και γυαλί.

Οι κορμοί ξύλου και τα κλαδάκια σε αγγεία ή κλαδιά σε γλάστρες, για παράδειγμα, είναι επίσης ευπρόσδεκτα στην διακόσμηση Wabi Sabi … Κεντρικά τεμάχια εμπνευσμένα από τον φυσικό κόσμο με βάση τα αποξηραμένα φύλλα ή φρούτα, όπως τα βελανίδια. Επιπλέον, μπορούμε να συμπεριλάβουμε χειροποίητα στοιχεία κατασκευασμένα με φυσικά υλικά.

Η μινιμαλιστική διάθεση στη διακόσμηση Wabi Sabi

Σε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από όλα τα παραπάνω, η διακόσμηση Wabi Sabi αγκαλιάζει τις αρχές του μινιμαλιστικού εσωτερικού χώρου. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στα βασικά πράγματα, αφήνοντας έξω όλα όσα δεν συνεισφέρουν απολύτως τίποτα στην καθημερινότητά μας.

Θαμπά χρώματα στη διακόσμηση Wabi Sabi

Οι παλέτες χρωμάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τύπο διακόσμησης σχετίζονται επίσης με τη φύση. Χρησιμοποιούνται καστανά και γήινα χρώματα, όπως τερακότα, οξείδια που εμπνέονται άμεσα από τον φυσικό κόσμο. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται επίσης και άλλα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το γκρι ή το γήινο πράσινο.

Τι πιστεύετε για τη διακόσμηση Wabi Sabi; Έχετε ακούσει για αυτό το ύφος; Θέλετε να το συμπεριλάβετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας; Σε ποιο; Θα θέλαμε να διαβάσουμε τα σχόλιά σας 

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Advertisements

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Πηγή

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα