Μην χασετε

6 Μυστικά που θα απογειώσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Μερικά πράγματα στη διακόσμησή σας μπορείτε να τα κάνετε με τον επαγγελματισμό που διακρίνει έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων απλώς ακολουθώντας τις σωστές συμβουλές που θα δείτε παρακάτω.

Advertisements

Σταματήστε να αναζητάτε μανιωδώς το σωστό τρόπο για να κάνετε το ένα ή το άλλο στη διακόσμησή σας για να πετύχετε το «τέλειο». Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν τρόποι για να δείχνουν όλα τέλεια σαν χεράκια επαγγελματία να έχουν αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο Μια μινιμαλιστική διακοσμητική προσέγγιση, εφ’ όλης της ύλης, δίνει στο χώρο τη δυνατότητα να αναδείξει κάθε του σημείο όπως πραγματικά του αξίζει.

Ας είστε προσεκτικοί με τον αριθμό των αντικειμένων που εισάγετε στη διακόσμησή σας.

Εκμεταλλευτείτε κάθε ακτίνα φωτός Προτεραιότητες βάλτε όσες θέλετε στη διακόσμησή σας μα πρώτη ας είναι το φυσικός φως. Όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι ένας χώρος η επιρροή του φυσικού φωτός έχει δυνατότητες τόσο ισχυρές όσο λίγα πράγματα μέσα στη διακόσμηση. Αν το φως είναι δυσεύρετο στο χώρο σας δείτε πώς με ένα καθρέπτη μπορούν όλα να διορθωθούν. 

Το φυσικό φως πρέπει να φτάνει σε κάθε γωνιά του χώρου.

Με φωνή βροντερή: Παρουσιάστε! Η διάταξη των επίπλων μέσα σε ένα χώρο παίζει καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν νιώθετε ασφάλεια με τη διάταξη των δικών σας επίπλων τότε αλλάζετέ την μέχρι ένα αίσθημα σιγουριάς να σας κυριεύσει.

Αναζητήστε πάντα τη σωστή διάταξη των επίπλων μέσα στους χώρους σας.

Υπακοή στους νόμους της φύσης Η φύση ορίζει πως η ομοιογενής ισορροπία είναι το Α και το Ω της ζωής. Με την ίδια λογική φροντίστε πάντα να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε όλα όσα χρησιμοποιείτε.

Το ένα αντικείμενο πρέπει να συμπληρώνει το άλλο, το ένα χρώμα το άλλο κ.ο.κ.

Σύμμαχος και εχθρός Τις πηγές φωτισμού θα πρέπει να φροντίζετε να τις χρησιμοποιείτε έτσι ώστε πάντα να είναι να σύμμαχοί σας στη διακόσμηση. Μιας λάθος επιλογή μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τους, κατά τα άλλα, πιο όμορφα διακοσμημένους χώρους.

Η δύναμη του φωτός πρέπει πάντα να είναι όπλο στα χέρια σας.

Η αμέλεια βλάπτει Καλό θα είναι κάθε χώρος του σπιτιού να είναι έστω και διακριτικά διακοσμημένος. Τι κι αν είναι μεγάλος, τι κι αν εισπράττει μονάχα μια φευγαλέα ματιά στο μπες – βγες από τη στιγμή που υπάρχει οφείλετε να του δώσετε την δέουσα προσοχή.

Ακόμη κι ένα μικρό χολ στην είσοδο του σπιτιού θα πρέπει να έχει το δικό του διακοσμητικό χαρακτήρα.

Όλα όσα αναφέρθηκαν αν ξεκινήσετε να τηρείτε τότε οι χώροι τους σπιτιού σας θα είναι διακοσμημένοι σαν από χέρι επαγγελματία interior designer!

Advertisements

spirossoulis.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα