Μην χασετε

Διακόσμηση φοιτητικού δωματίου – ιδέες για εξοικονόμηση χώρου που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Είστε φοιτητής και πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό δωμάτιο για τον εαυτό σας. Ναι, αλλά ποια διακόσμηση φοιτητικών δωματίων είναι η σωστή στη δική σας περίπτωση; Κάθε χώρος έχει τις ιδιαιτερότητές του και πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εσωτερικό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις μας. Πώς να το κάνετε; Ξεκινήστε αξιολογώντας τις διαστάσεις του δωματίου, τις δικές σας ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας. Στη συνέχεια, εμπνευστείτε τη γκαλερί μας, γεμάτη με από καταπληκτικές ιδέες. Σας δίνουμε επίσης μερικές συμβουλές για να διευκολύνετε τη δουλειά σας.

Advertisements

Μικροί χώροι καλά οργανωμένοι

Κάθε μαθητής που σέβεται τον εαυτό του ξεχειλίζει με βιβλία και αρχεία. Πρέπει να τα βάλεις όλα σε μια τάξη, ακόμα και στον πιο μικρό χώρο. Έτσι, ναι στα συρτάρια και τα ράφια ράουλας του ΙΚΕΑ. Τα έπιπλα με ρόδες που κινούνται ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής είναι υποχρεωτικά. Επιλέξτε τα με ανοιχτά χρώματα. Τα καθίσματα με αποθηκευτικό χώρο είναι ένα πραγματικό εύρημα: το κάθισμα τους κρύβει ένα πρακτικό και έξυπνο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να βάλετε τα κλινοσκεπάσματα, τα βιβλία … Επίσης, στοιχηματίζετε στα κουτιά αποθήκευσης και τα καλάθια. Ο πλούτος των μορφών και των υλικών τους τα καθιστά κομψές προσθήκες στα έπιπλα στο δωμάτιό σας. Έχετε την επιλογή μεταξύ κουτιών καπακιού, κιβωτίων και ανοιχτών καλαθιών, πλαστικών και χαρτονιών, διοργανωτών ρούχων. Αντί για μια μεγάλη ντουλάπα, επιλέξτε μια ντουλάπα με ρόδες.

 

Χρησιμοποιήστε μια κουρτίνα ή έπιπλα για να διαχωρίσετε περιοχές

Ένα κομψό διαχωριστικό  θα δώσει χαρακτήρα στο εσωτερικό σας. Μπορεί να κρύψει το κρεβάτι σας ή την περιοχή που χρησιμοποιείτε ως κουζίνα. Τα ιδανικά έπιπλα για τον διαχωρισμό των χώρων θα έχουν ράφια ανοιχτά και στις δύο πλευρές, για να αποθηκεύουν όλα τα απαραίτητα. Για την κουρτίνα και την οθόνη επιλέξτε το στυλ και τα χρώματα τους, λαμβάνοντας υπόψη τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας αντικείμενα, για να αποφύγετε το χαοτικό στυλ.

Πουφ στο ρόλο των λειτουργικών επίπλων

Μπορούν να χρησιμεύσουν ως τραπεζάκι του καφέ, έπιπλα για να βάλετετα πόδια σας, σκαμνί … Σε γενικές γραμμές, κάθε πολυλειτουργικό έπιπλο θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη στο φοιτητικό σας δωμάτιο. Γωνιακό έπιπλο εξοικονομεί χώρο. Η χαμηλή οροφή λειτουργεί καλά με μικρά έπιπλα.

Εάν λείπετε πλάτος τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιήστε το ύψος του δωματίου σας. Τοποθετήστε ένα κρεβάτι σοφίτας. Θα χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω χώρο για να οργανώσετε ένα μικρό σαλόνι, ένα γραφείο, μια γκαρνταρόμπα … σχεδόν όλα, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Σε ένα στούντιο, είναι η καλύτερη παραλλαγή. Μια άλλη λύση είναι τα αναδιπλούμενα κρεβάτια που κλείνουν στον τοίχο ή γίνονται καναπέδες – έτσι το δωμάτιό σας γίνεται και καθιστικό. Υπάρχουν λύσεις όπως το τρίπτυχο, ένα μοντέλο αναδιπλούμενου κρεβατιού, το οποίο στην πραγματικότητα περιλαμβάνει τρία κομμάτια σε ένα.

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα