Μην χασετε

Διακόσμηση Μπάνιου: Aυτές είναι οι νέες τάσεις που θα σας εντυπωσιάσουν

H νέα μόδα στα μπάνια προτείνει να διακοσμούμε αυτούς τους χώρους του σπιτιού όπως ακριβώς διακοσμούμε το υπόλοιπο σπίτι (κάτι μου μέχρι τώρα δεν ίσχυε).

Advertisements

 

Σήμερα σας έχουμε 9 trends που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το μπάνιο σας μοναδικά ώστε να δείχνει πολύ πιο όμορφο και εντυπωσιακό.

 

Έντονες ταπετσαρίες

Φέτος στο μπάνιο χρησιμοποιούνται έντονα σχέδια στις ταπετσαρίες που πολλές φορές θυμίζουν έργα τέχνης. Αποφύγετε τα έντονα floral σχέδια γιατί είναι ξεπερασμένα και προτιμήστε ταπετσαρίες με ζώα και γεωμετρικά σχέδια. Φροντίστε να διαλέξετε κάποιο σχέδιο που σας αρέσει πολύ ώστε να μην το βαρεθείτε πολύ γρήγορα.

Συνέχεια

Αυτή η συνέχεια που υπάρχει στο πάτωμα και στον τοίχο του παρακάτω μπάνιου θα είναι πολύ στη μόδα το 2017. Δημιουργήστε μια στιλάτη ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό και το ίδιο σχέδιο για να καλύψετε το πάτωμα και τους τοίχους του μπάνιου σας – έστω μέχρι τη μέση.

Στρογγυλοί καθρέφτες

Βάλτε στο μπάνιο σας στρογγυλούς καθρέφτες για να δείξει πιο κομψό, πιο καλοκαιρινό και όμορφο. Οι λεπτοί καθρέφτες με χρυσό περίγραμμα είναι το απόλυτο must της σεζόν. Προσθέτουν αρμονία στο χώρο ενώ οι χρυσές λεπτομέρειες δίνουν μια νότα πολυτέλειας.

Advertisements

Μπλε-λευκά πλακάκια στον τοίχο

Τα πλακάκια στους τοίχους είναι ένα διαχρονικό στιλ διακόσμησης. Φέτος, όμως, τα χρώματα που κυριαρχούν στα πλακάκια είναι το μπλε και το λευκό. Χρησιμοποιήστε όποια απόχρωση του μπλε σας αρέσει και ενισχύστε με μερικές χρυσές λεπτομέρειες.

Διακόσμηση εμπνευσμένη από Γαλλία

Χρυσές λεπτομέρειες, βρύσες που θυμίζουν μπάνια παλατιών και vintage καθρέφτες δίνουν στιλ στο μπάνιο σας και του προσθέτουν μοναδική κομψότητα που συνήθως συναντάμε σε γαλλικά σπίτια παλαιότερων δεκαετιών. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να υιοθετήσετε αυτό το στιλ διακόσμησης. Ακόμα και αν η βρύση σας είναι απλή μπορείτε να τη βάψετε χρυσή με ειδικό σπρέι που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Άλλωστε το «χρυσό» δεν κοστίζει πάντα μια περιουσία.

Eπένδυση τοίχου

Το μπάνιο φέτος διακοσμείται με ειδικά πλαστικά πάνελ τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε και μόνοι σας και θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή ακόμα και σε διαδικτυακά καταστήματα. Αυτά τα πάνελ κόβονται στις διαστάσεις που θέλετε και τοποθετούνται σε όποιο σημείο του τοίχου θέλετε για στιλ αλλά και για να καλύψετε πιθανές ατέλειες του τοίχου σας.

Πολυέλαιος

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να πάρετε έναν όμορφο πολυέλαιο για το μπάνιο σας. Υπάρχουν πολλοί οικονομικοί πολυέλαιοι που θα ομορφύνουν το δικό σας μπάνιο και θα το κάνουν να δείχνει πιο πολυτελές.

Advertisements

Ανοιχτές ντουζιέρες

Μπορεί οι κουρτίνες και οι γυάλινες πόρτες να προφυλάσσουν από το να βγουν νερά εκτός ντουζιέρας αλλά φέτος είναι πολύ της μόδας και η χρήση ανοιχτής ντουζιέρας. Με αυτό το trick το μπάνιο δείχνει πολύ μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.

Πρασινάδα

Βάλτε μικρές πράσινες πινελιές στο μπάνιο σας προσθέτοντας μερικά μικρά γλαστράκια στον τοίχο ή πάνω στο νιπτήρα. Ο χώρος αποκτάει ζωντάνια, φως, χρώμα. Μπορείτε να φτιάξετε μικρές «τσέπες» πηλού αντί για γλαστράκια ή μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάποιον από τους τοίχους του μπάνιου ένα μικρό ράφι και να βάλετε πάνω σε αυτό μερικά μικρά γλαστράκια.

Μπιντές

Ο μπιντές επιστρέφει δυναμικά στη διακόσμηση του μπάνιου. Η μόδα αυτή επέστρεψε πρώτα στη Νέα Υόρκη και ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στη διακόσμηση των μπάνιων στην Ευρώπη.

Nιπτήρας που μοιάζει με μεγάλη σκάφη

Οι μονοί ή διπλοί μικροί νιπτήρες φεύγουν σιγά-σιγά από το προσκήνιο και οι μεγάλοι ενιαίοι νιπτήρες γίνονται μόδα. Οι συγκεκριμένοι νιπτήρες μοιάζουν με μια μεγάλη σκάφη που προσφέρει άνεση αλλά και στιλ. Αυτοί οι νιπτήρες χρησιμοποιούνται και για πιο άνετο πλύσιμο των ρούχων που χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα