Μην χασετε

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας: 10 τρόποι για να την κάνεις εντυπωσιακή

Πολλές φορές το υπνοδωμάτιο, ως δωμάτιο εκτός κοινής θέας, συμβαίνει να είναι το πιο παραμελημένο. Εμείς τονίζουμε 10 παράγοντες που κάνουν την διαφορά!

Advertisements

Η αλήθεια όμως είναι ότι θα έπρεπε να είναι ακριβώς το αντίθετο. Να είναι το πιο περιποιημένο μέρος που θα μας ξεκουράσει και θα μας τονώσει για την ημέρα που θα έρθει! Από την άνεση μέχρι την ποιοτική ξεκούραση και από το κλασσικό και το μοντέρνο, μέχρι την διακόσμηση που ζωντανεύει όλες τις αισθήσεις, ο δρόμος είναι μακρύς και περνά από τις 10 ιδέες για το υπνοδωμάτιο σου που θα βρεις παρακάτω.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις 10 διαφορετικά πράγματα που θα αντιβαίνει το ένα το άλλο, απλά να εμπνευστείς και να “κλέψεις” ιδέες και λύσεις, για μια κρεβατοκάμαρα που θα σε συναρπάζει και ταυτόχρονα θα σε γαληνεύει, κάθε φορά που θα πατάς το πόδι σου εκεί!

 

Προσπάθησε, αν υπάρχει φυσικά η δυνατότητα, να γυρίσεις το κρεβάτι σου προς το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα. Αυτό θα δώσει σε όλο το υπνοδωμάτιο ζεστασιά και φως. Ειδικά αν υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ του κρεβατιού και της μπαλκονόπορτας, αυτό θα δημιουργήσει ένα συναίσθημα άνεσης και ευάερου δωματίου. Ταυτόχρονα ρυθμίζεις το βιολογικό σου ρολόι ώστε να ξυπνάς σε φυσιολογικές ώρες ακόμα και χωρίς ξυπνητήρια!

 

Κάπου σε κάποιο όνειρο όλοι έχουμε δει να κοιμόμαστε σε ένα απαλό συννεφάκι! Κάνε το όνειρο πραγματικότητα με την χρήση λευκού και ουδέτερων χρωμάτων για ποιοτικό και γαλήνιο ύπνο! Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις απαλό λευκό φωτισμό!

Advertisements

 

Διακοσμώντας σε στρώσεις μπορείς να δώσεις στην κρεβατοκάμαρα, ένα αίσθημα πολυτέλειας και άνεσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταπετσαρία τοίχου, τεχνοτροπία ραμποτέ με ξύλο στον τοίχο ή τρισδιάστατα πάνελ που να κολακεύουν ή να δημιουργούν αντίθεση με το πάτωμα ή το παρκέ. Συμπλήρωσε με αρκετά μαξιλάρια για μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης.

 

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, μπορείς να προσθέσεις έντονα στοιχεία με μοτίβο, χωρίς περαιτέρω διακόσμηση. Θα το κάνει οπτικά θελκτικό και ταυτόχρονα δεν θα έχεις πολλά αντικείμενα για να τακτοποιείς και σκόνη για να αναπνέεις. Άλλωστε είναι μια τάση διακόσμησης του 2020 το μπέρδεμα 2 ή παραπάνω μοτίβων σε ένα δωμάτιο! Όπως ακριβώς στο συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο όπου η χρήση ταπετσαρίας με μοτίβο και σκεπασμάτων, εξισορροπείται από το απλό ξύλινο κεφαλάρι, το ουδέτερο πάτωμα και το ριγέ χαλί.

 

Advertisements

Η απλότητα είναι πάντα μια καλή και ασφαλής επιλογή, όσο αφορά την διακόσμηση του υπνοδωματίου. Ο χώρος εδώ κρατήθηκε ανοιχτός και μοντέρνος, με την ουδέτερη χρωματική παλέτα να αποκτά ένα ιδιαίτερο άγγιγμα από την μωβ πολυθρόνα,τα πετρολ χαλάκια και την ταπετσαρία απομίμηση μάρμαρου! Το απόλυτα ζεν στυλ του κρεβατιού κρατάει την σημαία της απλότητας ψηλά, όπως και το πάτωμα. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν φυτά εσωτερικού χώρου για μια ακόμα δόση χρώματος, αλλά και περαιτέρω χαλάρωση.

 

Επέλεξε κάποια από όλα εκείνα τα μικρά πραγματάκια που έχεις αποθηκεύσει ή έχεις βάλει σε άλλα δωμάτια: μαξιλάρια, καλάθια, πίνακες, πολυθρόνες και φωτιστικά, εφόσον ταιριάζουν – θα δώσουν ζεστασιά και συνοχή στο υπνοδωμάτιο σου. Φυσικά όλα αυτά δεν πρέπει να ξεφεύγουν από το ύφος του υπνοδωματίου, αλλά να συμπληρώνονται με μοτίβα και υφάσματα σε ταιριαστούς χρωματισμούς ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Χρησιμοποίησε σεντόνια και παπλωματοθήκες σε αποχρώσεις του λευκού και αξεσουάρ σε ουδέτερες αποχρώσεις που θα δώσουν οπτικό ενδιαφέρον στον χώρο. Επίσης τα ουδέτερα αξεσουάρ θα υποστηρίξουν τα λευκά σεντόνια και σκεπάσματα, ώστε να μην φαίνονται παράταιρα. Συμπληρώνοντας το λευκό με γερές δόσεις ξύλου στο πάτωμα και τις ντουλάπες, καθώς επίσης και με ένα χρώμα πράσινο της ελιάς στον τοίχο, έχεις ένα πολυτελές ζεν υπνοδωμάτιο!

 

Μένοντας στο αισθητικό κομμάτι, τα φωτιστικά του υπνοδωματίου, εκλεκτικά, πολυέλαιοι ή απλά περίτεχνα φωτιστικά θα αναβαθμίσουν τον χώρο σου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ισχύει πάντα η τεχνική των διαφορετικών πηγών φωτός, οπότε μην σταθείς μόνο στον φωτισμό οροφής, αλλά σκέψου προσεκτικά και τον περιφερειακό φωτισμό! Η κλασσική πολυτέλεια των ουδέτερων άσπρου-μαύρου σε συνδυασμό με σοκολατί κεφαλάρι, δερμάτινα μαξιλάρια και μπεζ χαλιού παράγει ένα πανέμορφο και καθόλου βαρετό αποτέλεσμα. Ο μαύρος πολυέλαιος προσθέτει ακόμα μια δόση πολυτέλειας και δραματικότητας στον χώρο.

 

Μπορείς πάντα να προσθέσεις πολυτέλεια σε έναν χώρο χωρίς υπερβολές αλλά με λεπτό και διακριτικό τρόπο. Όπως το υπνοδωμάτιο της φωτογραφίας που ακολουθεί μια ζεστή και διακριτική χρωματική παλέτα. Η ταπετσαρία, ο πολυέλαιος, το χαλί και οι κουρτίνες προσεχτικά διαλεγμένα με πλούσιες υφές και υλικά προσδίδουν πολυτέλεια και ζεστασιά στον χώρο. Έτσι επιτυγχάνεται η αίσθηση πολυτέλειας χωρίς όμως αυστηρό ή αποστειρωμένο στυλ!

 

Με λίγες έξυπνες και οικονομικές εγκαταστάσεις φωτισμού κάτω από το κρεβάτι, πίσω από το κεφαλάρι, στο ταβάνι ή πίσω από έναν καθρέφτη για παράδειγμα, τονίζεις τα σχήματα και πετυχαίνεις έναν απαλό διάχυτο φωτισμό ιδανικό για χαλάρωση. Προτίμησε ταινία led θερμού φωτισμού έναντι του ψυχρού, για να δημιουργήσεις στο υπνοδωμάτιο μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα!

 

Οι 10 τρόποι που κάνουν την διαφορά για μια εντυπωσιακή κρεβατοκάμαρα, δεν συνεργάζονται πάντα μεταξύ τους, αν και σε γενικές γραμμές μπορείς να συνδυάσεις ιδέες από τις προτάσεις μας με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα