Μην χασετε

14 όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων για την κουζίνα

Τα χρώματα που θα επιλεγούν παίζουν μεγάλο ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας όταν βρισκόμαστε μέσα στην κουζίνα, αλλά και γενικότερα στον χώρο όταν η κουζίνα μας βρίσκεται σε ενιαίο χώρο.

Advertisements

Κατά την διάρκεια επιλογής κουζίνας ένα από τα πιο βασικά είναι ο συνδυασμός χρωμάτων της κουζίνας. Οι συνδυασμοί χρωμάτων κουζίνας που θα επιλεγούν παίζουν μεγάλο ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας όταν βρισκόμαστε μέσα στην κουζίνα, αλλά και γενικότερα στον χώρο όταν η κουζίνα μας βρίσκεται σε ενιαίο χώρο.

Δείτε παρακάτω 14 ιδέες με χρωματικούς συνδυασμούς για την κουζίνα…

Πιστεύεις ότι το λευκό είναι η κατάλληλη επιλογή; Πιστεύουμε ότι μια λευκή κουζίνα φαίνεται ευχάριστη και οικεία. Η δημιουργία μιας λευκής κουζίνας δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάψετε όλα λευκά.  Αυτό που στην ουσία επιθυμείτε είναι να αναδείξετε το λευκό και την καθαρότητα που προσφέρει. Παράλληλα μπορείτε να σπάσετε την μονοτονία με κάποιο ιδιαίτερα έντονο διακοσμητικό ή χρηστικό αντικείμενο.

 

 

Υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα που ταιριάζουν εκπληκτικά με το λευκό. Ο τοίχος, το πάτωμα, το backsplash (ο τοίχος πάνω από τον νιπτήρα), ο πάγκος και οι συσκευές μπορούν να φέρουν το αποτέλεσμα που λειτουργεί μαγικά με τη λευκή σας βάση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα ελκυστικά χρώματα στην κουζίνα.

Όταν υπάρχει λευκό, σίγουρα το κίτρινο πρέπει να είναι εκεί. Δίνει αυτό το φρέσκο, χαρούμενο vibe που μπορεί να αναζωογονήσει τις διαθέσεις. Η πρότασή μας θα ήταν τα φωτιστικά κίτρινου φωτός πάνω από τη νησίδα της κουζίνας σας και ίσως στην κορυφή των τοίχων σας. Συνδέστε το με καφέ σκαμπό μπαρ και είστε έτοιμοι.

Advertisements

 

 

Εάν αγαπάτε τη φύση, μη διστάσετε να την αντικατοπτρίσετε στην κουζίνα σας. Ναι, το πράσινο μπορεί να μοιάζει κλασικό με το λευκό σας, εάν δίνετε κατάλληλο φωτισμό. Επιλέξτε χάλυβα (ατσάλι) για τα διακοσμητικά στοιχεία των ντουλαπιών σας και συνδέστε το με ξύλινη οροφή και δάπεδο. Είναι δροσερό, άνετο και ήρεμο.

Δοκιμάστε την όψη του φυσικού ξύλου στο ντουλάπι και στο επίκεντρο για αυτήν την υπέροχα εκλεπτυσμένη εμφάνιση για την κουζίνα σας. Κομμάτια από ανοξείδωτο χάλυβα εδώ και εκεί μπορούν επίσης να προσθέσουν ιδιαίτερη εμφάνιση.

 

Advertisements

Θέλετε κάτι πιο κομψό; Μην γεμίσετε την κουζίνα με χρώμα. Το χρώμα μπορεί να εμφανιστεί στις λεπτομέριες και φωτιστικά. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε μαύρη νησίδα στην κουζίνα σας, που θα δώσει κομψότητα.

Δοκιμάστε το ελεφαντόδοντο ως χρώμα ή αλλιώς ανοικτό μπεζ. Περισσότεροι συνδυασμοί χρωμάτων κουζίνας στις επόμενες φωτογραφίες.

 

 

 

 

Οι παραπάνω συνδυασμοί χρωμάτων δεν αποτελούν απόλυτο οδηγό, αλλά βάση για την δημιουργία της δικής σας κουζίνας. Προσθέστε και άλλα χρώματα και δώστε άλλο ύφος στην δική σας κουζίνα και φέρτε την στα μέτρα σας!

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα