Μην χασετε

Δημιουργικές ιδέες κατοικιών: Wabi Sabi – Η Ιαπωνική τέχνη για να βρείτε διαχρονική ομορφιά στην ατέλεια

Όπως ο Βουδισμός του Ζεν είναι άγνωστος σε εκατομμύρια Ευρωπαίους, τοWabi-Sabi ακούγεται τουλάχιστον ξένο στους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί, ωστόσο, γνωρίζουν σίγουρα ότι πρόκειται για μια παλιά ιαπωνική αισθητική ιδέα, η οποία είναι ελάχιστα γνωστή σε εμάς, η οποία μας διδάσκει διαφορετικά την αντίληψη της ομορφιάς γύρω μας. Το Wabi Sabi είναι ένας σχεδόν ιαπωνικός όρος για την αισθητική. Επιδιώκεται με απλά απλά πράγματα που μπορεί να είναι ατελή, ακόμη και ανεπαρκή.

Αν έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέες, ανεπαρκώς ερευνηθείσες περιοχές, θα συνεχίσετε να παρακινήσετε και να ενθαρρύνετε με το παρόν άρθρο μας να ανακαλύψετε το άγνωστο με διαφορετικό τρόπο και να ανακαλύψετε κάτι το ιδιαίτερο στα ατελή. Σας προσκαλούμε σε ένα νέο ταξίδι σε ένα νέο spa για να βρείτε μαζί την ιαπωνική ομορφιά ιδεώδη οργανικών μορφών και ατομικών λύσεων. Θα ήθελες να συμμετέχεις μαζί μας?

Τι σημαίνει Wabi Sabi;

Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί, διότι δεν είναι εύκολο να μεταφραστούν οι δύο λέξεις Wabi και Sabi στα Ελληνικά. Είναι μάλλον μια μη μεταφραστική εννοιολογική μονάδα, το πραγματικό περιεχόμενο της οποίας είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους Ιάπωνες. Παρ ‘όλα αυτά, προσπαθούμε να αποκαλύψουμε αυτό το μυστικό.

Αρχικά,  Wabi σήμαινε «μοναχικός στη φύση» ή «μακριά από την κοινωνία». Και Sabi ήταν σαν να «μαραζώνει», «να είναι παλιό, να δείχνει πατίνα, να έχει ωριμότητα». Αυτή η αρχική έννοια άλλαξε τον 14ο αιώνα και η πολύ ειδική λέξη σύνθεση πήρε πιο θετικούς συνειρμούς. Το Wabi ονομάζεται τώρα ρουστίκ απλότητα, φρεσκάδα και ηρεμία, ακόμη και απλή κομψότητα. Το Sabi σημαίνει ομορφιά και ηρεμία, που φαίνονται καλύτερα με την ηλικία, ας σκεφτούμε την ταραχή πιο συχνά, παρά τις ρυτίδες στο ανθρώπινο πρόσωπο και τα ίχνη χρήσης στα αντικείμενα. Στα σημερινά ιαπωνικά, το Wabi Sabi μπορεί να συνοψιστεί ως «αισθητική με φυσική απλότητα».

Advertisements

Κάποιος μπορεί να τα ορίσει με «ατελής ομορφιά». Αν θέλετε να διερευνήσετε περαιτέρω, θα βρείτε πολλές άλλες ερμηνείες, όπως και παράδειγμα στις παρακάτω εικόνες που έχουμε για σας.

texnotropieskaidiakosmisi.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα