Μην χασετε

Δημήτρης Μοθωναίος: Kατέρρευσε στη Φαίη Σκορδά για τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε μια καθηλωτική συνέντευξη στο Πρωινό και τη Φαίη Σκορδά, μιλώντας για τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών και πώς όλα όσα βίωσε διαμόρφωσαν τη μετέπειτα σeξουαλική του ταυτότητα.

Advertisements

Ακόμα, αναφέρθηκε στην κακοποιητική σχέση που είχε το 2008, η οποία έληξε, αλλά και στους λόγους που συνεργάστηκε ξανά με ανθρώπους που είχαν κακοποιητική συμπεριφορά. Ακόμα, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους όσοι τον έβλεπαν και φοβούνται να μιλήσουν, κάνοντας τη Φαίη Σκορδά, τον Γιώργο Λιάγκα και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής να «λυγίσουν».

 

«Ήταν μια σχέση που προέκυψε στα πλαίσια συνεργασίας μέσα στο θέατρο. Αυτό την καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολη. Το 2008. Διήρκησε μέχρι το ατύχημα, στις 22 Ιουλίου του 2009, ημερομηνία που δε μπορώ να ξεχάσω. Ήταν μια σχέση κακοποιητική σε εμένα για αρχή αλλά υπήρχαν και άλλα πράγματα που αισθανόμουν, αλλά δε μπορώ να στα περιγράψω.

Έφυγα από αυτή τη σχέση λόγω του ατυχήματος. Αμέσως μετά το ατύχημα και με το σοκ, αν μπορώ να το περιγράψω, είναι σαν να βρήκα μια λίγο μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα. Έφυγα κατευθείαν. Τώρα αισθάνομαι πραγματικά καλά, είναι τουλάχιστον 4 με 5 χρόνια που έχω νηφαλιότητα στο μυαλό και τη ψυχή. Γι’ αυτό, επειδή έχω μάθει ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, είναι μοιραζόμενοι τις προσωπικές μας ιστορίες με όποιο κόστος, θεωρώ και ελπίζω ότι θα μπορέσει να βοηθηθεί όποιος έχει κακοποιηθεί.

Έχω να κοιμηθώ μια βδομάδα με 10 ημέρες. Δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί ξαναβιώνω τον πόνο αυτών των ανθρώπων και τον δικό μου μαζί. Και μία καταγγελία που διάβασα πολύ πρόσφατα, που είδε το φως της δημοσιότητας, τη διάβασα ξανά για να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα καλά. Δεν έφαγα όλη μέρα, έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Έχω έρθει σε επικοινωνία με όλους τους ανθρώπους που έκαναν τις καταγγελίες γιατί δε γνώριζα κανέναν προσωπικά. Γι’ αυτούς βγαίνω και μιλάω…

 

Με κάποιους αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστείς. Είμαστε λίγοι! Το 2017 είχα 3 προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός. Γιατί στην πρεμιέρα είμαστε πέντε άνθρωποι και είμαστε όλοι ευγενείς» είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Όσο για το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε κάποιον που έχει ζήσει παρόμοια συμβάντα: «Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μία άσκηση, μια σειρά ασκήσεων με αναπνοές και επαναλαμβάνω στον εαυτό μου ότι αξίζω και έχω δικαίωμα στην ευτυχία και στην ομορφιά. Και ακόμα όσο και να το επαναλάβω δεν το πιστεύω. Έχω την τάση να είμαι τελειομανής, να μη στενοχωρώ κανέναν. Νομίζω ότι έκανα εγώ λάθος. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί» κατέληξε.

Advertisements

 

Η ανατριχιαστική περιγραφή του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο Πρωινό, με τη Φαίη Σκορδά να περνά σε διαφημίσεις…

Δες το βίντεο:

πηγη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα