Μην χασετε

Δημήτρης Αποστόλου για Ελένη Μενεγάκη: «Είναι η μόνη σταρ της ελληνικής τηλεόρασης – Όλοι οι άλλοι ήταν αλεξιπτωτιστές.»

Ο Δημήτρης Αποστόλου μίλησε στον Γιάννη Βίτσα και στο 7 Μέρες Tv για τους «Δύο Ξένους» και πώς η Ελένη Μενεγάκη αποτέλεσε σε πολλές περιπτώσεις πηγή έμπνευσης για το σενάριο της σειράς.

Οι «Δύο Ξένοι» αποτέλεσαν μια από τις χρυσές σειρές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Παρ’ όλα αυτά, το διάστημα που προβλήθηκαν οι οκτώ στους δέκα κριτικούς έγραφαν ότι άγγιζε τα όρια του σκουπιδιού. Σε ενοχλούσε η εσκεμμένα κακή κριτική;

Θα σου πω ότι οι ταινίες του Φίνου αποτελούν πια προϊόν πολιτισμού. Ξέρεις τι άκουγαν οι Σακελλάριος, Πρετεντέρης, Τσιφόρος, όταν έγραφαν σενάρια; Δεν θέλω, προς Θεού, να συγκριθώ με αυτούς τους ογκόλιθους, όμως, θεωρώ ότι κάθε εποχή έχει κόπανους, οι οποίοι παίρνουν αξία θάβοντας δουλειές που έχουν φως και αλήθεια. Όχι, δεν μου λένε τίποτα ούτε οι κριτικές ούτε οι κριτικοί. Θυμάμαι ότι στους «Δύο Ξένους» ο Αλέξανδρος… πέθαινε, όποτε διάβαζε κακές κριτικές. Εγώ του έλεγα: Μην σε απασχολεί. Αν η σειρά έχει αξία, θα φανεί, γιατί θα μείνει στον χρόνο. Ο Φρέντυ Γερμανός έλεγε: Με τις σημερινές εφημερίδες, αύριο θα τυλίγουν ψάρια.

Είναι αλήθεια ότι όταν γράφατε τους «Δύο Ξένους» η Ελένη Μενεγάκη σάς περιέγραφε αστείες στιγμές που ζούσε κι εσείς αντιστοίχως τις περνάγατε στα σενάρια;

Advertisements

Ναι, φυσικά. Όταν ξεκίνησαν οι «Δύο Ξένοι», όλοι θεωρούσαν ότι περιγράφουμε την Κορομηλά, ενώ αντιθέτως εμείς σκιαγραφούσαμε την Ελένη. Εγώ είχα προσωπική σχέση μαζί της μέσα από τη δουλειά και τη συμπαθούσα. Με τον Αλέξανδρο είχαν δουλέψει στο «Πάτερ Ημών». Η Ελένη ήταν κοινός τόπος και για τους δυο μας. Είναι ένα πολύ αγαπημένο πλάσμα. Στα πρώτα επεισόδια με χιούμορ μας έλεγε πώς με κάνατε έτσι. Υπήρχαν πράγματα τα οποία και η ίδια αναπαρήγαγε. Θυμάμαι, για παράδειγμα, ορισμένες στιγμές όπου το επόμενο ακριβώς πρωινό από την προβολή της σειράς έβγαινε στον αέρα της εκπομπής και κρατούσε λ.χ. ένα βιβλίο της Αντιγόνης στο χέρι. Υπήρχε μεταξύ μας διάλογος. Η Ελένη είναι σταρ. Όλοι οι άλλοι ήταν αλεξιπτωτιστές.

Δεν θεωρείς δηλαδή ότι υπήρξε σταρ της τηλεόρασης η Ρούλα Κορομηλά;

Νομίζω ότι είμαι πολύ ακριβής. Η μόνη σταρ της ελληνικής τηλεόρασης είναι η Ελένη Μενεγάκη. Είναι μάθημα μάνατζμεντ για το πως φτιάχνεις ένα είδωλο.

πηγη

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα