Μην χασετε

  • Ετικέτες:
  • HIV

Δεύτερος άνθρωπος θεραπεύεται από τον ιό HIV

Ένας άντρας στο Λονδίνο γίνεται η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση παγκοσμίως  θεραπείας του ιού HIV . Τρία χρόνια μετά τη λήψη βλαστοκυττάρων μυελού των οστών από δότη ο οποίος έχει μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που αντιστέκεται στον ιό HIV, οι λεπτομερείς εξετάσεις του δεν εμφανίζουν πουθενά ίχνη από τον ιό.

Advertisements

 

Ο “Ασθενής του Λονδίνου” όπως ονομάστηκε η περίπτωσή του, έρχεται μετά τον “Ασθενή του Βερολίνου”, τον Αμερικανό Timothy Brown ο οποίος ακολούθησε παρόμοια θεραπεία στη Γερμανία το 2007 και έως τώρα δεν έχει εμφανίσει σημάδια του ιού.

 

Ο επικεφαλής της ομάδας θεραπείας του Ασθενή του Λονδίνου, Ravindra Gupta, δήλωσε πως δεν υπάρχει μετρήσιμη ποσότητα  του ιού και πως δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Χαρακτήρισε τον ασθενή “λειτουργικά θεραπευμένο” και σε “ύφεση” αλλά τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως θεραπεύτηκε πλήρως.

Καταφέρνοντας την ύφεση σε δεύτερο ασθενή χρησιμοποιώντας παρόμοια τακτική, αποδείξαμε πως ο Ασθενής του Βερολίνου δεν ήταν ανωμαλία και πως ήταν πραγματικά η προσέγγιση της θεραπείας που εξάλειψε τον HIV σε αυτούς τους δύο ανθρώπους.

 

Πηγή

Advertisements
Advertisements
  • Ετικέτες:
  • HIV

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα