Μην χασετε

Δες τα σημάδια: Αυτοί είναι οι πιο άπιστοι άνδρες και γυναίκες

Η απιστία ανέκαθεν αποτελούσε ενδιαφέρον θέμα μελέτης των επιστημόνων, με τις έρευνες που έχουν λάβει χώρα όλα αυτά τα χρόνια, να προσπαθούν να βγάλουν ένα κοινό συμπέρασμα ως προς το μοτίβο της απιστίας.

Τελικά ποιοι είναι περισσότερο επιρρεπείς σ’ αυτή; Ποιο στυλ συντρόφου είναι πιθανότερο να απατήσει και τι σχέση έχει η εξωτερική μας εμφάνιση με την τάση μας στις παράνομες σχέσεις;

Νέα αμερικανική μελέτη με τη σφραγίδα έμπειρων ψυχολόγων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα έρχεται να μας παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά ανδρών και γυναικών που είναι μαθηματικά βέβαιο πως… δεν θα μείνουν πιστοί.

Παρακολουθώντας στενά επί 3,5 χρόνια 233 νιόπαντρα ζευγάρια και τις μεταξύ τους σχέσεις, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μερικά άκρως ενδιαφέρονται συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν τόσο από το ποσοστό iκανοποίησης μέσα στον γάμο και τα… ξενοκοιτάγματα των ζευγαριών όσο και από τη χρήση φωτογραφιών ελκυστικών προσώπων του αντίθετου φύλου που λειτούργησαν σαν ένα είδος «ηλεκτρονικού πειρασμού» για τους εθελοντές.

Advertisements

Το πιο ενδιαφέρον ίσως εύρημα σχετίζεται με αυτές ακριβώς τις φωτογραφίες.

Όπως παρατηρήθηκε, όσο πιο γρήγορα κάποιος έπαιρνε το βλέμμα του από τον ελκυστικό «πειρασμό» της φωτογραφίας, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να απατήσει τον σύντροφό του. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατά 50% μειωμένες πιθανότητες να φτάσουν στην απιστία. Από την άλλη, όσοι άντρες ή γυναίκες έμειναν να κοιτούν το πρόσωπο της φωτογραφίας, είναι για τους επιστήμονες εξαιρετικά πιθανό να απιστήσουν.

Ποιο άνδρες και ποιες γυναίκες είναι τελικά οι πιο άπιστοι;

Οι επιστήμονες κατάφεραν να φτάσουν σε μερικά γενικά συμπεράσματα, «χτίζοντας» το προφίλ ανδρών και γυναικών που έχουν αυξημένες πιθανότητες να κοιτάξουν (και) αλλού.

Advertisements

Άντρες

Μεγαλύτερη έφεση στην απιστία έχουν οι νεότεροι άντρες και όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σχέση τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι έχουν πρόβλημα με τη σ∈ξουαλική τους ζωή μέσα στη σχέση αυτή!

Επιπλέον, όσοι πριν τον γάμο είχαν περισσότερες σύντομες σχέσεις, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να απατήσουν τη σύζυγό τους, οι οποίες αυξάνονται δραματικά αν εκείνη δεν είναι ιδιαιτέρως ελκυστική. Όσο για τους λιγότερο ελκυστικούς άνδρες; Απιστούν πιο σπάνια.

Γυναίκες

Παραδόξως, οι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες είναι εκείνες που απιστούν συχνότερα. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες που είχαν από ελάχιστες έως μηδαμινές σ∈ξουαλικές εμπειρίες πριν τον γάμο είναι εκείνες που είναι πιο πιθανό να μη μείνουν πιστές.

Advertisements

Τη μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας, πάντως, την έχουν οι λιγότερο εντυπωσιακές γυναίκες με μηδαμινές σ∈ξουαλικές εμπειρίες πριν τον γάμο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα