Μην χασετε

Δερμάτινο μπουφάν: 7 υπέροχες ιδέες για να φορέσεις το πιο cool jacket στην ιστορία της μόδας

Αν πρόκειται να μιλήσουμε για ένα διαχρονικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, από τη λίστα δεν λείπει ένα δερμάτινο μπουφάν. Πρόκειται για ένα staple πανωφόρι της γκαρνταρόμπας που μπορεί να φορεθεί από τον χειμώνα μέχρι και την άνοιξη.

Advertisements

Από την ΚΕΛΛΥ ΝΟΒΑΚ

Σαν ένα παγκοσμίως αγαπητό πανωφόρι, που φοριέται από γυναίκες και άνδρες, το δερμάτινο μπουφάν υπάρχει στις ντουλάπες εκατομμύρια ανθρώπων. Εκτός της διαχρονικής του διάθεσης, πιστεύω ότι αυτό οφείλεται και στην αδιαμφισβήτητα κουλ αισθητική του jacket αυτού. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τον παράγοντα coolness ενός δερμάτινου μπουφάν, πράγμα που ξεκίνησε από τους style icons παλαιότερων γενιών που ταυτίστηκαν με το ρούχο αυτό.

 

Ο παράγοντας “coolness” ενός δερμάτινου μπουφάν

Ξεκινώντας από άνδρες/style icons, όπως τον James Dean και Marlon Brando στα ’50s και μετέπειτα με άλλες διασημότητες, όπως τον James Travolta στα ’80s, το είμαι-το-πιο-σ∈ξι-bad-boy ύφος αυτού του ρούχου άρχισε να αποκτάει όλο και μεγαλύτερο κοινό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από το 1990 και έπειτα να αποτελεί ένα must-have, unis∈x ρούχο της γκαρνταρόμπας που φορούν άνδρες και γυναίκες. Το γεγονός ότι ταυτίστηκε με προσωπικότητες σαν τις παραπάνω, έδωσε έξτρα credits στο δερμάτινο μπουφάν, το οποίο γρήγορα χαρακτηρίστηκε ως ένα άκρως κουλ, unis∈x πανωφόρι.

Από τα 50s κι έπειτα, λοιπόν, το δερμάτινο jacket δεν σταμάτησε να φοριέται από άνδρες και γυναίκες, φτάνοντας σε αυτό το σημείο σήμερα, ώστε να θεωρείται ένα classic της γκαρνταρόμπας. Σε αυτό βοηθάει και το versatility του ρούχου αυτού. Είναι ένα πανωφόρι που ακόμα και αν έχει μια πιο edgy και grunge διάθεση, μπορεί να φορεθεί με διάφορα ρούχα αντίθετης αισθητικής, προσφέροντας μοναδικά outfits. Πλέον, εν έτει 2021, δεν υπάρχει ρούχο που να μην μπορεί να φορεθεί με το δερμάτινο μπουφάν και που να μην το βοηθάει να δείχνει κουλ, στιλάτο αλλά και σύγχρονο.

Τα παρακάτω outfits το επιβεβαιώνουν. Αντλώντας έμπνευση από το στιλ καλοντυμένων γυναικών παίρνουμε ιδέες για το πώς να το φορέσουμε.

Leather on leather

Αν θέλεις ένα πραγματικά φρέσκο τρόπο να φορέσεις το δερμάτινο μπουφάν, τότε είναι με ένα δερμάτινο παντελόνι. Η edgy διάθεση του συνόλου θα σου προσφέρει ένα εκπληκτικό και σίγουρα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ολοκλήρωσε το σύνολο με ένα πουλόβερ ή t-shirt και μποτάκια ή αθλητικά -ανάλογα με το τι προτιμάς περισσότερο.

Advertisements

 

Μινιμαλισμός

Αν είσαι φαν του μινιμαλισμού, τότε ένα δερμάτινο jacket σε μίνιμαλ γραμμή είναι το κατάλληλο για εσένα. Συνόδευσε το look με ένα μίντι πλεκτό φόρεμα και μποτάκια (ή πέδιλα) και θα έχεις το πιο αβίαστα κομψό σύνολο.

 

Monica Geller inspo

Aν ήσουν φαν του στιλ της Monica Geller (Courtney Cox) από τα Φιλαράκια, τότε μπορείς να εμπνευστείς από τον πλασματικό χαρακτήρα για το πώς να φορέσεις αυτό το jacket. Συνδύασέ το με ένα μαύρο τζιν παντελόνι, t-shirt και tennis shoes και θα έχεις το πιο 90s εμπνευσμένο look. Αν συμπληρώσεις το look με ένα bucket hat ή έναν μπερέ δε, θα απογειώσεις το σύνολό σου.

 

 

Advertisements

Mix & Match

Αν είσαι φαν των prints, ένα δερμάτινο μπουφάν είναι το τέλειο πανωφόρι για να συνοδεύσεις το σύνολό σου. Θα του προσφέρει ένα τόσο-όσο edgy αποτέλεσμα, χωρίς να «κλέβει» την παράσταση από την «παρέλαση» των prints του συνόλου σου.

 

 

B&W

Αν είσαι φαν των κλασικών χρωματικών συνδυασμών, τότε δεν υπάρχει καλύτερο ταίρι για το μαύρο δερμάτινο μπουφάν σου, από ένα ολόλευκο outfit. Ένα cozy λευκό ζιβάγκο, τζιν και λευκά (ή μαύρα) sneakers, θα αναδείξουν το jacket αυτό, προσφέροντάς σου ένα διαχρονικά κομψό σύνολο.

 

Club kid

Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με το στιλ σου, ειδικά όταν πρόκειται να βγεις και να «οργώσεις» τα μπαρ της πόλης (ξέρεις τότε που ήταν ανοιχτά -και για όταν θα ανοίξουν), τότε ένα leather jacket είναι το κατάλληλο για εσένα. Επιλέγοντας ένα μίνι φόρεμα ή μια oversized πουκαμίσα και συνοδεύοντάς το με knee-high boots , θα δημιουργήσεις ένα σ∈ξι αλλά και άκρως μοντέρνο outfit.

 

Comfy chic

Για ένα σούπερ κομψό αλλά και άνετο outfit που δεν του λείπει το edginess, το παραπάνω είναι η τέλεια πρόταση. Ένα biker δερμάτινο μπουφάν, με μια ολόσωμη φόρμα και άνετα μποτάκια θα σου προσφέρουν την τέλεια ισορροπία άνεσης και κομψότητας.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα