Μην χασετε

«Δεν άντεξα τον θηλασμό πάνω από μερικές μέρες, αλλά δεν νιώθω λιγότερο μητέρα»

Μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της μητρότητας είναι ο θηλασμός ωστόσο, για αρκετές μαμάδες είναι εξαιρετικά δύσκολος. Πολλές είναι εκείνες που δεν τα καταφέρνουν είτε επειδή δεν έχουν γάλα, είτε επειδή δεν μπορούν για ψυχολογικούς λόγους. Αυτή η μαμά εξομολογήθηκες την δική της εμπειρία και πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα σ’ όλες τις μητέρες: το ότι δεν θηλάζεις δεν σε κάνει λιγότερο μαμά!

Advertisements

 

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανέβασε μια φωτογραφία του μωρού της, το οποίο ταΐζει με φόρμουλα λέγοντας:

«Αυτή μπορεί να είναι η πιο ”αμφιλεγόμενη” ανάρτηση που θα διαβάσετε μέσα στην ημέρα. Γιατί όμως μας ενδιαφέρει τόσο πολύ πώς αποφασίζουν οι άλλοι να ταΐσουν οι άλλες μαμάδες τα μωρά τους; Αλήθεια, δεν αντέχω να θηλάσω… Να μια άποψη που δεν είναι αρκετά δημοφιλής.

 

Όταν γεννήθηκε η Α, ήθελα να θηλάσω για ένα χρόνο. Όλοι υποστηρίζουν ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο’, όμως, ανακάλυψα πολύ γρήγορα ότι ο θηλασμός δεν είναι για μένα.

Μπορεί το μητρικό γάλα είναι καλύτερο για τα μωρά, ωστόσο το άγχος που μου δημιούργησε ο θηλασμός παραλίγο να με γονατίσει. Δεν είχα αρκετό γάλα. Αγόρασα κάθε συμπλήρωμα και αξεσουάρ θηλασμού όμως τίποτα δεν βοήθησε.

Πήγα στις συναντήσεις της La Leche League. Πέρασα ώρες ψάχνοντας το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λύσεις και το μόνο που κατάφερα ήταν να αγχωθώ περισσότερο – ειδικά όταν έβλεπα παντού ευτυχισμένες μαμάδες που ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και τα κατάφεραν και που ισχυρίζονταν ότι όλες οι δυσκολίες άξιζαν τον κόπο. Ό,τι και να έκανα, δεν είχα ποτέ αρκετό γάλα.

 

Advertisements

Ήμουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης μετά τον τοκετό. ;Eνα βράδυ είχα φτάσει στα όρια μου, με το μωρό μου να κλαίει και να μην μπορεί να θηλάσει. Έπρεπε να βρω μια λύση…Επέλεξα την φόρμουλα όταν η Α ήταν ηλικίας περίπου 5 εβδομάδων και είμαι τόσο ευγνώμων που πήρα αυτήν την απόφαση.

Επιτέλους ένιωθα ευτυχισμένα και άρχισα να απολαμβάνω κάθε στιγμή με το νεογέννητο μωράκι μου – έγινα καλύτερη μαμά εξαιτίας αυτού.

Αποφάσισα στο δεύτερο μωρό να προσπαθήσω να θηλάσω ξανά χωρίς όμως να νιώσω πάλι ένοχη αν δεν τα καταφέρω. Το έκανα για περίπου 3 ημέρες και συνειδητοποίησα ότι δεν το αντέχω αλλά δεν πειράζει. Είναι η απόφασή μου. Είναι το παιδί μου. Και ξέρω τι είναι καλύτερο για αυτήν και τι είναι καλύτερο για μένα ως μητέρα.»

 

Πηγή: kidspot.com.au

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα