Μην χασετε

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να διαλέξετε το σωστό coffee table

Coffee tables, τραπεζάκια σαλονιού, βοηθητικά τραπεζάκια… όπως και να τα πείτε, τα τραπεζάκια που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, συνήθως στο καθιστικό, είναι πολύ πρακτικά. Πώς όμως θα επιλέξετε το σωστό για τον χώρο σας;

Για κάποιους από εσάς ίσως είναι εύκολη απόφαση – την παίρνετε ενστικτωδώς. Όσοι, όμως, είστε μπερδεμένοι και αναρωτιέστε ποιο είναι το κατάλληλο coffee table για τον χώρο σας, ακολουθείστε τις συμβουλές που σας δίνουμε ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι από την αγορά σας.

Ξεκινήστε διαλέγοντας το σχήμα που θέλετε να έχει το δικό σας coffee table.

Διαλέξτε σχήμα: Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε για να διαλέξετε το κατάλληλο coffee table είναι το σχήμα του. Αν ο καναπές σας είναι μακρύς, προμηθευτείτε ένα τραπεζάκι ορθογώνιο ή οβάλ. Μπορείτε να επιλέξετε τα παραπάνω σχήματα ακόμα και αν ο καναπές σας είναι μικρότερος, ωστόσο προσέξτε να μην υπερφορτώσετε τον χώρο. Οι πολύ μοντέρνοι καναπέδες μπορούν να «σηκώσουν» πιο εύκολα ένα τετράγωνο ή ένα στρογγυλό coffee table. Τα στρογγυλά coffee tables είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμα αν το καθιστικό σας έχει αιχμές και θέλετε να τις απαλύνετε.

Δώστε σημασία στο ύψος: Συνήθως, αν το coffee table είναι στο ίδιο ύψος ή λίγο ψηλότερο από τον καναπέ σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλετε όμως ένα πολύ χαλαρωτικό περιβάλλον ή έχετε χαμηλό καναπέ, διαλέξτε ένα χαμηλό τραπεζάκι για να ταιριάζει. Αν ο καναπές σας είναι χαμηλός, αλλά θέλετε το τραπέζι σας να είναι πιο ψηλά, διαλέξτε ένα με μικρότερη διάμετρο για να εξισορροπήσετε τη σύνθεση.

Advertisements
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το ύψος του coffee table που θα επιλέξετε.

Επιλέξτε υλικό που σας ταιριάζει: Μην διαλέξετε ξύλο που χρειάζεται σουβέρ αν δεν σας αρέσουν τα σουβέρ. Επίσης, μην διαλέξετε ένα γυάλινο coffee table αν έχετε στο σπίτι πιτσιρίκια που πηδούν δεξιά αριστερά! Επιλέξτε ένα υλικό που θα συμπληρώνει την υπάρχουσα επίπλωση, αλλά ταυτόχρονα θα ταιριάζει με τη ζωή σας και το στιλ σας.

Τέλος, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην έχετε ένα ενιαίο coffee table, αλλά πολλά μικρότερα. Αν ο χώρος σας είναι μικρός, τότε τα πολλά τραπεζάκια είναι η ιδανική λύση: δίνουν ευελιξία στο καθιστικό σας και μπορείτε να τα μεταφέρετε εύκολα.

Αν είναι μικρός ο χώρος του σαλονιού σας τότε μπορείτε να επιλέξετε μικρά τραπεζάκια με τα οποία θα διακοσμήσετε διάφορες γωνιές του σαλονιού.

Επίσης, αν ο χώρος σας είναι μεγάλος, μπορείτε να επιλέξετε και πάλι πολλά coffee tables, καθώς είναι μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη και πρωτότυπη ιδέα!

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα