Μην χασετε

Δείτε πως μια ταπετσαρία θα ανανεώσει το υπνοδωμάτιο σας

Μια αλλαγή «αστραπή» θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο.

Συγκριτικά με το βάψιμο έχει πάντα περισσότερες απαιτήσεις ειδικά αν θέλετε να δώσετε έντονους χρωματισμούς στο υπνοδωμάτιο σας. Περίτεχνα σχέδια, διχρωμίες και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες χαρακτηρίζονται σχεδόν απαγορευτικές αν επιχειρήσετε να τις κάνετε μόνοι σας.

Η λύση είναι μια… βάλτε ταπετσαρία! Στο εμπόριο και σε εξειδικευμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε χιλιάδες σχέδια, χρώματα και ποιότητες ταπετσαριών. Τα γεωμετρικά μοτίβα, οι ρίγες, τα έντονα πουά και αυτές με ύφος μπαρόκ θα ταιριάξουν μοναδικά στον χώρο σας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε σε όλους τους τοίχους του υπνοδωματίου ταπετσαρία προτείνουμε την τοποθέτηση της στον κεντρικό τοίχο και πίσω από το κρεβάτι. Για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα οι γειτονικοί τοίχοι οφείλουν να είναι σε κοντινή χρωματική απόχρωση με την ταπετσαρία.

Μέσα από μια μεγάλη γκάμα ταπετσαριών θα επιλέξετε αυτή που ταιριάζει απόλυτα με την υπόλοιπο ύφος του υπνοδωματίου σας.

Η ταπετσαρία είναι ένα υλικό που μπορεί να το βάλει ο καθένας στο σπίτι μόνος του. Απλά εάν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα αποφύγετε ταπετσαρίες με επαναλαμβανόμενα μοτίβο. Πάρτε την ειδική κόλλα που διαλύεται με νερό και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κόψτε την ταπετσαρία με βάση το ύψος του τοίχου αφήνοντας 10 εκατοστά περιθώριο πάνω και 10 κάτω. Βάλτε κόλλα και αφήστε να απορροφήσει το χαρτί την κόλλα για λίγο. Μετά τοποθετήστε το προσεκτικά στον τοίχο και με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω έτσι ώστε να κολλήσει καλά. Κόψτε προσεκτικά με ένα κοπίδι ό,τι περισσεύει.

Advertisements
Μεγάλη τάση στις ταπετσαρίες είναι αυτές με τα μεγάλα λουλούδια ή αλλιώς floral.

Τρισδιάστατες ταπετσαρίες Μια καινούργια τάση είναι οι 3d ταπετσαρίες. Αυτό που συμβαίνει με αυτές είναι πως το σχέδιο της ταπετσαρίας είναι τρισδιάστατα σχεδιασμένο. Πωλείται σε τετράγωνα των 50 εκατοστών. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό στιλ ταπετσαρίας που μπορείτε μόνοι σας να κάνετε την τοποθέτηση κολλώντας με την ειδική κόλλα τα κομμάτια στον τοίχο. Απαραίτητο είναι να χρησιμοποιήσετε τα σταυρουδάκια όπως και στα πλακάκια που θα κρατήσουν στην απαιτούμενη απόσταση  το ένα φύλλο με το άλλο. Στοκάρετε τις ενώσεις ενώ μετά μπορείτε να τη βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε όπως θα κάνατε και με ένα τοίχο.

 

Η νέα τάση ακούει στο όνομα τρισδιάστατες ταπετσαρίες.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα