Μην χασετε

Δείτε πως θα ήταν σήμερα το διαμέρισμα από «Τα Φιλαράκια» αν ακολουθούσαν τις εξελίξεις στη διακόσμηση

Δείτε πως θα ήταν σήμερα το διαμέρισμα από «Τα Φιλαράκια»

Αν «Τα Φιλαράκια» κατοικούσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη… πώς θα ήταν το διαμέρισμά τους; Ακολουθώντας τις αναμενόμενες εξελίξεις στη διακόσμηση, που μεταμορφώνουν κάθε χώρο, το αξέχαστο και εν πολλοίς εμβληματικό εκείνο σκηνικό της τηλεοπτικής σειράς ανανεώνεται και από το 1994 μεταπηδά στο μοντέρνο 2020…

Advertisements

Από την Δέσποινα Σάμψων

Όλοι αγαπήσαμε αυτό το διαμέρισμα που θύμιζε λοφτ στη Νέα Υόρκη, νεανική ζωή και χαλαρό στιλ… Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ονειρευόμαστε με τη σειρά μας αυτή την ανοιχτή κουζίνα, τον τεράστιο καναπέ μπροστά στην τηλεόραση κι ένα τραπέζι που θα απλώναμε με περισσή αναίδεια τα πόδια μας.

Το διαμέρισμα της Μόνικα ήταν εκείνο που κυριαρχούσε και συγκέντρωνε όλη την παρέα. Μέσα στις δέκα σεζόν και τα 230 επεισόδια, είδαμε τους σταρ της σειράς να τρώνε στην κουζίνα καθισμένοι σε αταίριαστες καρέκλες, να περιφέρονται ανάμεσα στους μοβ τοίχους, να πετάνε τα αφράτα μαξιλάρια ο ένας στον άλλον, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που κέρδισε τις καρδιές μας.

Αν το 2020 η Μόνικα με την Ρέιτσελ επέλεγαν το διαμέρισμά τους, πώς θα ήταν; Είκοσι πέντε χρόνια μετά, ο επικεφαλής διακοσμητής της τηλεοπτικής σειράς, John Shaffner, έδωσε τις δικές του ιδέες για την εξέλιξη αυτής της νεανικής φωλιάς.

«Αν σήμερα με καλούσαν να φτιάξω το σκηνικό», λέει ο John Shaffner, «σίγουρα θα επέλεγα πρώτα από όλα άλλα χρώματα. Οπωσδήποτε – ίσως ένα καθαρό και φωτεινό γκρι που είναι το χρώμα της μόδας. Τραπέζι και καρέκλες από το IKEA που θα έδιναν αυτή την προσιτή ντιζάιν νότα στην κουζίνα.

Το εμβληματικό ψυγείο μάλλον δεν θα άλλαζε αλλά στο σαλόνι, το τραπεζάκι θα αποκτούσε πιο μοντέρνα όψη και ίσως αποκτούσε ταίρι ένα δερμάτινο ταμπουρέ. Όλα αυτά πάνω από ένα καινούργιο χαλί, φυσικά! Ενώ, σίγουρα θα μπορούσε να παραμείνει το ρετρό γραφείο.

Αλλάζοντας το χρώμα στους τοίχους, τον λευκό καναπέ και το ξύλινο τραπεζάκι με πιο ανανεωμένα κομμάτια, θα είχαμε ήδη κάνει το άλμα στα χρόνια αποκτώντας σύγχρονο στιλ και την ίδια χαλαρή ατμόσφαιρα. Έτσι δεν κάνουμε εξάλλου και στο δικό μας σπίτι;

Κι ένα ανέκδοτο από τα παλιά…

Πώς αντέδρασε ο διακοσμητής όταν οι ανάγκες του σεναρίου οδήγησαν τις δύο κοπέλες (Μόνικα και Ρέιτσελ) στο αγορίστικο διαμέρισμα των Τζόι και Τσάντλερ, έχοντας χάσει το δικό τους;

Advertisements

«Είπα μέσα μου: “’Όχι!” Υπολόγιζα πόσο θα κρατούσε η ανταλλαγή και παρακαλούσα να μην χρειαστεί να βάψω το διαμέρισμα. Δεν ήξερα ποιο χρώμα να επιλέξω και δεν ήθελα να το αλλάξω…», θυμάται. Ευτυχώς, ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξει όλο τον χώρο…

Ας δούμε λοιπόν πώς θα ήταν η σύγχρονη διακοσμητική εκδοχή!

Έχουν περάσει ήδη 14 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, και η 3D αρχιτεκτονική πλατφόρμα Modsy παρουσιάζει το εμβληματικό διαμέρισμα με σύγχρονη όψη. Επιρροές από το σκανδιναβικό ντιζάιν, κομψό ρουστίκ ύφος και ελάχιστες πινελιές από το χρώμα της λεβάντας να θυμίζουν το τότε με μια φρέσκια διάθεση

Το σπίτι της Ρέιτσελ

Μένοντας μαζί με την κόρη της Έμα, θα επέλεγε σίγουρα αυτό το νεοϋορκέζικο στιλ με αρκετές δόσεις glamour και θηλυκότητας. Καναπές στο ροζ της πούδρας, μπεζ πολυθρόνα, καρέκλες με βιενέζικη ψάθα, τραπεζάκι από μάρμαρο, καθρέφτης με επιχρυσωμένη κορνίζα, γλυκά χρώματα της βανίλιας και της κρέμας στους τοίχους…

Το γωνιακό γραφείο

Όπως θα όφειλε στον εαυτό της, η Ρέιτσελ θα είχε ένα κομψό γραφείο σε μια γωνιά του διαμερίσματος  το οποίο θα τόνιζε με μαύρα έπιπλα, την πολυθρόνα και το σκαμπό, και θηλυκά αξεσουάρ όπως το φωτιστικό και το χαλί.

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Κουζίνα και σαλόνι

Τίποτα δεν θα χώριζε αυτούς τους δύο χώρους. Η ιδέα της ανοιχτής κουζίνας συνεχίζεται με έπιπλα σύγχρονα όπως αυτό το βοηθητικό τραπεζάκι πίσω από τον καναπέ που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δύο γυναικών για φαγητό στην κουζίνα. Στην άκρη ένα εμβληματικό ψυγείο δεσπόζει με τον ρετρό χαρακτήρα του.

Advertisements

Υπέροχοι τόνοι

Με άπλετο φως που μπαίνει από το παράθυρο, τα γλυκά χρώματα του μπεζ και της βανίλιας έχουν μεταμορφώσει το άλλοτε ζωηρό διαμέρισμα με τα χρώματα της λεβάντας και το mix & match στιλ. Τώρα όλα είναι κομψά και στη θέση τους…

Το σπίτι της Μόνικα και του Τσάντλερ

Πώς θα συνέχιζαν να μένουν στην πόλη μεγαλώνοντας τα δίδυμα; Η ιδέα των υπευθύνων της αρχιτεκτονικής πλατφόρμας ήταν να μεταμορφώσουν το διαμέρισμα σε ένα πιο πρακτικό αλλά συγχρόνως κομψό χώρο. Ουδέτεροι τόνοι του μπεζ στους τοίχους κάλυψαν το περίφημο χρώμα της λεβάντας που περιορίστηκε σε ένα σημείο. Η γκάμα του καφέ επιλέχθηκε για τα έπιπλα από ξύλο τα οποία συνδυάστηκαν με αξεσουάρ με σύγχρονη ματιά.

Η κουζίνα του ζευγαριού

Με σοφιστικέ λεπτομέρειες, δύο διαφορετικού στιλ καρέκλες και παιχνίδι ανάμεσα στο μπεζ και το μαύρο είναι πιο κομψή από ποτέ. Λιγότερα ράφια, προσεγμένες συσκευές, λευκά σερβίτσια και λιτές γραμμές αναδεικνύουν τον χώρο στον οποίο το ψυγείο μοιάζει να μην άλλαξε ποτέ.

Το γραφείο της Μόνικα και του Τσάντλερ

Πιο μεγάλο από της Ρέιτσελ είναι ξύλινο, φυσικά, και συνοδεύεται από μπεζ και μαύρα αξεσουάρ αλλά και νοσταλγικά αναμνηστικά. Κάτω από το αγαπημένο μας παράθυρο λούζεται στο φως και μας θυμίζει μια εποχή αξέχαστη για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

 Το σαλόνι τους

Ανάλαφρο και ταυτόχρονα κλασικό έχει υιοθετήσει όλους τους τόνους της μόδας. Από το μπεζ γκρι μέχρι το κρέμ και το μαύρο δίνει έμφαση στο ξύλο και τις προσεγμένες λεπτομέρειες που δείχνουν τον χώρο πιο ώριμο διακοσμητικά.

Το διαμέρισμα του Τζόι

Για πάντα εργένης, ο ακαταμάχητος Τζόι δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα διαμέρισμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός άντρα. Γκρι φωτεινό με μαύρο ξύλο και δέρμα κυριαρχούν σε μια ντιζάιν πολυθρόνα αλλά και στα υπόλοιπα αξεσουάρ της αγαπημένης μας γωνιάς.

Σαλόνι και κουζίνα για τον Τζόι

Με σήμα κατατεθέν το υπέροχο «ποδοσφαιράκι» όλα έχουν αποκτήσει τους γκρι και μαύρους τόνους της μόδας. Ντουλάπια κουζίνας, πόρτες, ακόμα και το εμφανές τούβλο έχουν περάσει στη σφαίρα του γκρι δίνοντας την πατίνα της μοντέρνας κομψότητας. Ο Τζόι θα έχει μεγαλώσει αποκτώντας κομψά έπιπλα στο σαλόνι, σοφιστικέ αξεσουάρ και κυρίως τη δική του προσωπικότητα στον χώρο.

Πηγή

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα