Μην χασετε

Δείτε ποιο στυλ διακόσμησης ταιριάζει στο σπίτι σας

Όταν φτιάχνεις το σπίτι σου είναι σημαντικό να το φτιάξεις με τρόπο που να αντικατοπτρίζεται η προσωπικότητα σου. Γιατί στο τέλος της ημέρας εσύ θα μπαίνεις κάθε βράδυ σε αυτό και είναι σημαντικό να μπορείς να το απολαύσεις. Φυσικά το πιο δύσκολο βήμα είναι να βρεις το στυλ διακόσμησης που σου ταιριάζει.

Είναι τόσο δύσκολο γιατί όλο και κάτι σου αρέσει από το ένα και λίγο από το άλλο και γενικά ένα χάος. Σήμερα όμως αποφάσισα να σου κάνω μια λίστα με τα είδη διακόσμησης και τι αντιπροσωπεύει το καθένα. Έτσι πιστεύω ότι θα καταφέρεις να ξεδιαλύνεις το ύφος του καθενός και να βρεις τι ακουμπάει στο δικό σου γούστο περισσότερο.

Διάλεξε το στυλ διακόσμησης που σου ταιριάζει

Ρουστίκ

Η ρουστίκ διακόσμηση φέρνει τη φύση στο σπίτι σου. Είναι σαν να μπαίνεις κάθε μέρα σε ένα ξύλινο σπίτι κάπου κρυμμένο σε ένα δάσος. Κυμαίνεται σε γήινους τόνους και αποχρώσεις και βασικό στοιχείο σε αυτή είναι το ξύλο- ξύλινες επιφάνειες, ντουλάπια, καρέκλες.

Μινιμαλιστικό

Όλοι είμαστε λίγο πολύ εξοικειωμένοι με τον όρο μινιμαλισμός. Σε αυτό το είδος το πολλά λόγια- και συγκεκριμένα έπιπλα- είναι φτώχεια. Δεν χρειάζεται να γεμίζεις το σπίτι με πολλά διακοσμητικά και έπιπλα. Δώσε χώρο στο σπίτι να αναπνεύσεις, κρατώντας τα απλά και βασικά.

Advertisements

Bohemian

Αν έπρεπε να επιλέξω το αντίθετο του μινιμαλισμού αυτό θα ήταν το Bohemian style. Χρώμα, σχέδια, ριχτάρια, μαξιλάρια. Γενικά πολύ έντονη διάθεση και είναι ένα στυλ που σου βγάζει ένα αίσθημα χαλάρωσης, ανεμελιάς και ζεστασιάς.

Industrial/Βιομηχανικό

Το industrial στυλ θα το έλεγες τραχύ, σε γκρι αποχρώσεις λες και είναι χτισμένο σε κάποιο παλιό κτίριο που ήταν να γίνει γραφεία και δεν τελείωσε ποτέ. Εξωτερικοί σωλήνες, γκρι και μαύρες αποχρώσεις στα έπιπλα και μια λίγο πιο “επιθετική” και “άγρια” διάθεση.

Contemporary/ Σύγχρονο

Το σύγχρονο στυλ είναι αυτό που επιλέγουμε οι περισσότερο. Ούτε πολύ μπουκωμένο και cozy όπως το bohemian, ούτε τόσο άγριο και κρύο όπως το βιομηχανικό. Μια μέση ουδέτερη κατάσταση που φέρνει τις ισορροπίες. Καθαρό, απλό, ήρεμο.

Διακόσμηση από το εξοχικό

Στα αγγλικά το λένε cottage decor και στα ελληνικά θα το λέγαμε διακόσμηση εμπνευσμένη από το σπίτι στο εξοχικό. Πιο βαριά έπιπλα, ζεστό και με μπόλικο φως. Αυτό το είδος διακόσμησης θυμίζει σπίτι βγαλμένο από παραμύθι.

Advertisements

Εκλεκτική διακόσμηση

Στο τέλος άφησα την εκλεκτική διακόσμηση. Τι σημαίνει εκλεκτική διακόσμηση; Χαίρομαι που με ρωτάς. Αναλύοντας όλα τα παραπάνω είδη, σίγουρα θα υπήρχε κάτι που σου άρεσε αν όχι σε όλα, στα περισσότερα από αυτά. Ε, λοιπόν, σε αυτό το σημείο έρχεται το εκλεκτικό στυλ και σου λέει ξέχνα τους κανόνες και το πως εκφράζεται το κάθε είδος. Κάνε αυτό που  θέλεις με τα στοιχεία που σου αρέσουν από το κάθε στυλ διακόσμησης.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα