Μην χασετε

Δίαιτα anti-stress: Το μενού που θα σε βοηθήσει να διώξεις το άγχος και να τρως λιγότερο

Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει τα λόγια των διατροφολόγων, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι το άγχος είναι ο χειρότερος φίλος της δίαιτας για τους εξής λόγους: α) λειτουργεί σαν εμπόδιο στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να μειώνει κατά πολύ τους ρυθμούς του, β) το άγχος μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπη με τη βουλιμία και την υπερκατανάλωση φαγητού με σκοπό να φτιάξεις τη διάθεσή σου.

Advertisements

Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Τίνα Καραΐσκου προτείνει μια διάιτα που είναι “εμπλουτισμένη” με τροφές και διατροφικούς συνδυασμούς οι οποίοι έχουν anti-stress ιδιότητες. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά θα νιώθεις πιο χαλαρή, η όρεξή σου θα μειώνεται, τα βουλιμικά επεισόδια θα ανήκουν στο παρελθόν, ο μεταβολισμός σου θα γίνει πιο γρήγορος και θα χάσεις τέσσερα κιλά σε ένα μήνα. Οπότε προσπάθησε από τώρα να χαλάρωσεις, δες αυτή τη δίαιτα σαν ένα δώρο που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου και σου υπόσχομαι ότι σε λίγο καιρό θα δεις σημαντική αλλαγή και στο σώμα αλλά και στην ψυχολογία σου.

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα