Μην χασετε

Δίαιτα με πράσινο τσάι για επίπεδη κοιλιά τώρα

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη επαφή του ανθρώπου με το θαυματουργό αυτό φυτό χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν. Πέρα από αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες το τσάι διαθέτει κατεχίνες και κυρίως την ουσία EGCG η οποία μπορεί να ενισχύσει τoν μεταβολισμό σου και να σε κάνει να καις περισσότερες θερμίδες όλο το εικοσιτετράωρο, ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ηρεμίας.

Advertisements

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε αρκετές μελέτες έχει καταγραφεί ότι το τσάι αυξάνει το μεταβολισμό περίπου κατά 3-4%. Για ένα άτομο που καίει 2000 θερμίδες την ημέρα, αυτό ισοδυναμεί με 60-80 θερμίδες, ένα αποτέλεσμα που θα περίμενε κανείς με μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν έχουν δείξει όλες οι μελέτες πως το πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολισμό, άρα το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό.

a5b4d07c4916c2c3aee516ae3ace0549

Ένας άλλος τρόπος που το πράσινο τσάι βοηθάει στην απώλεια βάρους είναι η μείωση της όρεξης κάτι που σε κάνει να λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες αυτόματα, χωρίς καμία προσπάθεια. Επιπλέον, το γεγονός ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο συσκευασίες τσαγιού με διάφορες γεύσεις μπορεί να σε πείσει να αντικαταστήσεις ένα θερμιδογόνο ρόφημα της καθημερινότητάς σου με το αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι.

Αν θέλεις να εντάξεις το φοβερό αυτό ρόφημα στη διατροφή σου αλλά δεν ξέρεις πως, εμείς σου έχουμε τις καλύτερες ιδέες. Αφενός θα μπορούσες να καταναλώνεις ένα τσάι κάθε πρωί ανάμεσα στο πρωινό και το δεκατιανό σου γεύμα (εγώ το φτιάχνω σπίτι και το πίνω μόλις φτάσω στο γραφείο). Παράλληλα, μπορείς αν δε θέλεις να το πιείς το πρωί, να το καταναλώνεις σιγά σιγά πριν κοιμηθείς. Μια επίσης καλή λύση είναι να το προτιμήσεις πριν από το φαγητό. Και την όρεξη θα σου κόψει και πιο χορτάτη θα κάτσεις στο τραπέζι.

8caf2a961fffb0eaa704c66f0d77a0e1

Αν πάλι είσαι λάτρης του πράσινου τσαγιού δεν έχεις παρά να το εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Όπως και να έχει, θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επίπεδη κοιλιά που τόσο επιθυμούμε όλες μας.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα