Μην χασετε

Γυναίκα προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδείξει ότι είναι ζωντανή

Μια 58χρονη γυναίκα από τη Γαλλία που λανθασμένα θεωρήθηκε νεκρή χρειάστηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Λιόν, προσπαθώντας να πείσει τους δικαστές και ενόρκους ότι «αναστήθηκε».

Advertisements

 

Η είδηση του θανάτου της Ζαν Πουσάν ήταν το λιγότερο υπερβολική, όπως διαπίστωσε το πρακτορείο AFP όταν την επισκέφτηκε στο σπίτι της στο Σαν Ζοζέφ της Γαλλίας.

Από το 2017 και μετά, η 58χρονη σήμερα γυναίκα αγωνίζεται να αποδείξει ότι είναι ζωντανή. Τότε μια απόφαση εργατικού δικαστηρίου είχε δικαιώσει μια πρώην υπάλληλό της με την αιτιολογία ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Η απόφαση, που τελεσιδικούσε με τον υποτιθέμενο θάνατο της γυναίκας, μια αγωγή για παράνομη απόλυση ουσιαστικά έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της Πουσάν.

 

Η γυναίκα διεγράφη από τα επίσημα αρχεία, η ταυτότητά και το δίπλωμα οδήγησης ακυρώθηκαν, όπως και ο τραπεζικός της λογαριασμός και η ασφάλεια ζωής.

«Η υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι η Πουσάν ήταν νεκρή, χωρίς να δώσει καμία απόδειξη και όλοι την πίστεψαν. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει» λέει ο δικηγόρος της στο AFP.

Κηρύσσοντας την Πουσάν νεκρή, το βάρος της αποζημίωσης της υπαλλήλου αναλάμβαναν πλέον οι κληρονόμοι της, ο σύζυγός της και ο γιος της, και έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 14 χιλ. ευρώ στην απολυμένη.

Advertisements

 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της πρώην υπαλλήλου της Πουσάν ισχυρίστηκε ότι η 58χρονη είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό της για να γλιτώσει την καταδίκη.

Όμως η Πουσάν, που προσπαθεί να καταφέρει το δικαστήριο να ανακαλέσει τον θάνατό της, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Οι δημόσιες υπηρεσίες μου λένε ότι πλέον δεν είμαι πεθαμένη, αλλά δεν είμαι ακόμα και ζωντανή. Είμαι ακόμη στο φτιάξιμο!» τόνισε η γυναίκα.

 

Δείτε το βίντεο:

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα